• Skylake
    #2
    Még annyit, hogy a nagyvállalati szinten, ahol üzlet-kritikus rendszereket kell fenntartani, a rendszergazdák egy valamit nem kívánnak a hátuk közepére: a rolling release-t, annak minden nyűgjével, bajával. https://en.wikipedia.org/wiki/Rolling_release

    Ők stabil rendszert akarnak, nem pedig azt, hogy az MS által éppen kitalált új funkciók, amelyek a felhős pozíció megteremtése iránti loholásban, megpróbálni behozni a Google lefaraghatatlannak látszó előnyét a reklám + $$$ kategóriájában, kerüljenek bele olyan rendszerekbe, amelyekben tipikusan Mari néni a szent Ekszellt kezeli egész nap, és az a lényeg, hogy csak azt csinálja a melóban, és hogy az Ekszell működjön, az agyonmakrózott tábla ,amit küldtek emailben, használható legyen, az AD rendben legyen, és az adatok mentve legyenek, vagy a SAP, az MS szervezetirányítási célú termékei működjenek. Ez a cél, és ebbe nem fér bele olyan baromkodás, hogy arra tartsunk fenn erőforrást, amelyik azt tesztelgeti, hogy melyik összecsapott sz*r KB, mit térdeltet le a rendszerben, mivel a rolling release ilyen pörgős műfaj, jó munkához meg még most is idő kell, bármennyire is hihetetlen.

    Ez jól látható például olyan helyeken, ahol e tekintetben, szemben a Microsoft-al, nem most jöttek le e téren a falvédőről. Itt egyértelműen el van választva egymástól a szervezeti felhasználásra szolgáló LTS kiadások, meg minden más, amit a kísérletező kedvű közönség elérhet, ha akar - nem feltétlenül rr, de normál ütemterv szerint fél év múlva megy a levesbe, vagy dedikáltan instabil, mert még faragjuk, miért is nem lenne az. (Gondolom kitaláltad, hogy az Ubunu-ról és Debian-ról beszélek.)

    Persze ezt azért az MS is tudja, nem teljesen hülye azért. Csak van egy kis bökkenő: az ingyenes frissítés nevű masszív parasztvakítás nem az LTS jellegű Enterprise változatra vonatkozik, hanem a Pro-ra, meg a simára, ami mindkettő rolling release tulajdonképpen!