CairoJack#6
mrzed001
Hát a B5 valóban felülmúlhatatlan királyság volt, bár az utolsó évad már ott is elég gyenge lett. Ellenben ajánlom figyelmedbe a Battlestar Galactickát. Az egy nagyon jó kis sorozat volt. Már az új, a régit nem láttam.
Nekem nagyon tetszett a mélyen szántó filozófiai vonallal, a jogi, erkölcsi, etikai dilemmákkal, a jó csajokkal, és "reális" űrcsatákkal. B5 óta az egyetlen olyan Sci-fi, amit valóban komolyan tudtam venni.
Cat
Hát azért azt nem mondom, hogy nem láttam pár régebbi Trek részt, de alapvetően nem tetszettek az elavult technológiai megvalósítás miatt. Mai szemmel már gyerekes, sőt nekem már 20 éve is az volt valamiért.
Tulajdonképpen már az a szint, ahova már nem szívesen megyek vissza. A maga idejében biztos tetszett sokaknak, de én már nem bírom megnézni. Annyira szerintem nem jók, hogy elviseljem a béna effekteket. Vannak olyan filmek, sorozatok, amikben annyira jó a sztory, hogy bármit, még a 60 éves trükkeffekteket is lenyelem, de a ST számomra nem tartozik közéjük.
Alapvetően amúgy tudom, hogy sokkal mélyebb az eredeti sorozat, sok agyalós rész van benne, stb, de mivel anno kimaradtam belőle, ma már nem tudom rávenni magam, hogy megnézzem őket. Még a nagy mozifilmeket sem.
Az újabb részek valóban inkább látvány orientáltak, semmint filozófiai mélységekbe vezető alkotások voltak, nekem mégis tetszettek.
Ha lenne egy új sorozat, ami a régi sorozat eszmeiségéhez hű, de modern köntösben, az tetszene, nézném. Ritka ma a jó Sci-fi.
Ezt várom az új sorozattól, azért örülök neki, hogy lesz végre új ST. Utoljára szerkesztette: CairoJack, 2015.11.16. 23:09:53