• NEXUS6
  #14
  Szerintem is!
  A klímaváltozás (mind lokális meg globális is) az ember környezetátalakító tevékenységének, a technológia alkalmazásának egy aspektusa. Azonban egyetlen aspektus kiragadása az egészből, és annak kezelése ugyan úgy hibás megközelítés, mint a keltett hatások teljes figyelmen kívül hagyása.

  Helyi szinten minden élőlény megváltoztatja a környezetét, az emberben azonban megvan a képesség a következmények felmérésére, arra, hogy törekedjen egy hosszútávon fenntartható rendszer kialakítására.
  Amikor azonban mondjuk nyakrafőre azt hangoztatjuk, hogy pl le a CO2-vel, miközben mással nem foglalkozunk az ugyan olyan hibás hozzáállás, mint a környezet erőforrásainak észnélküli lerablása. (Sajnos nem tudjuk, csak nagyon vázlatosan ismerjük a CO2 összetett szerepét a Föld nevű rendszerben, miközben minden más klíma és környezet átalakító hatást figyelmen kívül hagyunk. Pl a CO2 mentes, "zöld" szél-, meg naperőművek, ledarálják, megsütik a madarakat, megváltoztatják a széljárást, befolyásolják egy több négyzetkilométeres terület mikroklímáját.)
  Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.11.16. 23:15:20