• kvp
    #6
    A sulyhatar a felszallasi tomegre vonatkozik, abban benne van a dron, az aksi, a kamera, de meg a rarakott masni is.

    A 100 meteres repulesi magassag a dron alatt levo termeszetes talajszinttol szamit, tehat ha bemegy egy volgybe 100 meter magasan repulve, akkor ereszkednie kell, a terepet kovetve vagy eleve csak alacsonyan (eppen a fak felett) repul. Mesterseges talajszint (pl. hazteto) eseten is a valodi szamit, tehat egy 95 meteres haz tetejen mar csak 5 meterre emelkedhet el maximum.

    A jogositvany az kb. olyan mint a robogo, ne vezethessen mindenki minimalis ismeretek nelkul. (egyebkent a biciklire is ki kellene terjeszteni ha a tulaj ki akar menni az autoutra, bicikliuton lehetne jogsi nelkul is, ha meg elfogy utanna tolja akinek nincs hozza jogsija) A rendszam hasonlo, ha valali dront roptet jol lathato rendszam nelkul es eleg nagynak tunik a merete, akkor a rendorseg reszerol barmivel le lehet szedni, mert biztos egy iszlam enekes (tenorista) tulajdona. :-)

    A hazhozszallito dronok esete egyszerubb, ott vagy koveti az utcakat (mert maganterulet fole nem mehet be), vagy szereznek rendes repulesi engedelyt, akkor viszont a celteruleten kivul nem mehet tul alacsonyra es csak legiforgalmi engedellyel, repulokre szerelheto azonosito jeladoval es hitelesitett robotpilotaval lehet oket uzemben tartani. (az amazon es a google ki tudja fizetni egy kisebb legitarsasag uzemelteti koltsegeit is es kb. ahhoz merheto lenne)

    Magam reszerol nem latok gondot benne, igazabol a 100 kilos pancelozott jatektankot sem neznek jo szemmel mar most sem, meg akkor sem ha se fegyver, se robbanoanyag nincs benne, csak mondjuk az autok kozott cikazna a koruton. Meg az is lehet hogy mar ezek is be vannak tiltva a kozteruleteken. (marmint az engedely nelkuli hasznalatuk, mert a magyar tuzszereszeknek van belole par)