• slickboy
    #20
    Ez nem fétis kérdése, volt Androidom, abból se a legócskább modellt választottam (Xperia S volt, 1,5 GHz duplamagos processzor meg 1GB RAM azért nem számított átlagban szarnak 2012-ben), de egyszerűen szar volt. Telefonválasztás előtt megnyomkodtam akkori Lumiákat, de visszariadtam a WP felületétől, túlontúl ridegnek találtam, az android csinosabb volt, mondjuk itt is próbáltam mértéket tartani és a Samsung TouchWiz meg a HTC nemtudommilyen nevű UI-ra gányolt bazári okádásától távol tartottam magam. Aztán jöttek a frissítések Androidra de a hibák nem akartak szűnni. Random újraindulások, akadozások, 1-2 perces laggal induló hívások, felvehetetlen hívások, mert érintőképernyő lefagyott, stb. Most komolyan ezt sikerült összegányolni Sony-nál egy akkori százezres telefonhoz? Hát gratulálok.
    Aztán valahogy ismerős elkezdte nyomatni, hogy Windows Phone, vegyünk Lumia 930-ast. Így jobban elgondolkodtam rajta és tulajdonképpen miért ne? Amibe belekerült, vehettem volna androidos csúcstelefont és folytathattam volna az imádkozást, hogy jöjjön rá frissítés. Androidból mondjuk kizárólag Nexust meg Motorolát szabad venni, mert azokra közvetlenül jön frissítés, leghamarabb. A többi gyártó meg vagy frissít 1 éven belül vagy nem.
    Igen, egy csomó dolog másképp van, meg hiányzik, az Osmos játékot sajnálom, mert az klassz volt androidon, megvettem, de a fejlesztőknek jár a faszkorbács, amiért hanyagolnak egy platformot.
    Amióta Lumia 930-asom van, azóta van rendes telefonom. Leginkább úgy működik ahogy elképzelem a megfelelő telefonműködést.
    Sokan utálják a csempéket, pedig ugyanolyanok mintha ikonok lennének, tetszőleges mennyiséget kipakolhatsz a kezdőképernyőre. Az egész OS jobban átgondolt benyomást kelt, a minimál felület nem véletlen, könnyebb grafikusan meghajtani, mint a csodálatos barokk ikonkazalt androidon a mindenféle bitképes háttértextúrákkal.
    Értelmes böngésző: Androidon Firefoxoltam, mert asztalon az van. Akadt, összeomlott. Chrome megzabálta az egész telefont.
    WP: divat megint szidni az IE-t, de egyszerűen jól működött, milyen egyéb böngészőre van még igény? Ugyanúgy szinkronizált asztali IE-vel, mondjuk emiatt nem álltam vissza asztalon rá, de valahogy kibírtam.
    Slack: nem tudom mi az, de ez nem jelent semmit, a Whatsapp, Viber, Skype, Facebook Messenger már sokszor sok is, belefulladunk a rengeteg csevegőszarba. Béta Slack van WP-re.
    Most Win10-zel szerintem minőségi ugrás jön a WP platformon. A fejlesztők fejében is ki kellene cserélni pár előítéletet.
    Amúgy frissítés után elkezdtem mindent visszapakolni, majdnem 300 alkalmazást telepítettem újra, ennek kb 10%-át használom aktívan, a többi az olyan egyszer letöltött, majd jó lesz valamire. Nem tartom valószínűnek, hogy Android usereknél mások az arányok. Na most android az olyan 100 alkalmazás után már besírt, hogy elfogyott a memória és a maradék is nehezebben működött. WP-n meg csak töltöm és töltöm és nincs lassulás meg akadás, 300 alkalmazással is olyan mint a gyári szűz rendszer. Nincs beégetett app. Bármi lepucolható ha nem kell. Androidon meg állj neki rootolni meg gányolni, hogy megszabadulhass a sok felesleges gyári szeméttől.