• philcsy
    "Azt írtad, nincs FIZIKAI definíciója, erre leírtam, hogy van. Nem akartam gyakorlati alkalmazásra használni. Szalmabáb érv."
    Bocs, de nem írtam olyat, hogy nincs definíciója.
    "Te azt írtad egész pontosan, hogy "Minden, ami légnyomás alatti, az vákuum" - ez nem a környezetnek megfelelő definíció, hanem butaság." Ez nem definíció akart lenni, és ha ettől boldogabb vagy, akkor átfogalmazom: Minden, ami légnyomás alatti, arra használják a szaknyelvben is a vákuum kifejezést.
    "A fizikában létezik egy olyan dolog, hogy EGYSZERŰSÍTÉS, ez esetben is erről van szó." Nem teljesen. Az általad hozott definíció, miszerint a vákuum legkisebb energia minimum, nem értelmezhető, ha a négykomponensű relativisztikus Schrödinger-egyenlettel dolgozol, mert annak megoldásaként nem kapsz legkissebb energiaállapotot. Ebben az esetben egy önkényesen definíciót használnak.
    "Igen észrevettem, hogy nem érdekel, hogy mit állít a másik." Ha velem beszélsz, akkor ne más állítására reflektálj úgy, mintha én mondtam volna.
    "Minek? Ez mit változtat a mondanivalómon?" Talán csak annyit, hogy a szaknyelvben is használják a vákuum kifejezést légkörinél alig alacsonyabb nyomásnál?
    "Én nem mondtam ilyet." Amikor tudománytalannak nevezted, hogy a légkörinél alig alacsonyabb nyomásra a vákuum kifejezést használják, akkor azzal pont ezt fejezted ki.
    "Értelmetlen." Végre valami amiben maradéktalanul egyetértünk! ;)