És ezzel a definícióval a gyakorlati életben pontosan kitörölheted a seggedet.
Azt írtad, nincs FIZIKAI definíciója, erre leírtam, hogy van. Nem akartam gyakorlati alkalmazásra használni. Szalmabáb érv.
Nem mondod? Mint mondtam, környezetnek megfelelően kell értelmezni ezt a fogalmat, ezért relatív. Na most, mit gondolsz, a Hyperloop tesztpálya építésénél az elméleti fizika vagy a vákuumtechnika által használt vákuum kifejezés a releváns? És nem megtaláltam, hanem tanultam, ellenben veled. ... Ha egy fogalomnak több egymással nem ekvivalens definíciója van, akkor az definíció szerint egy rosszul definiált fogalom, mert szükséged van a szövegkörnyezetre, hogy kiderüljön, melyikre is gondolunk pontosan. (Mondok még neked ilyet, markolj bele a gatyádba, nehogy leessen, a hőmérséklet, ha nagyon unatkozol folytathatjuk ezzel. Elöljáróban, nem a különöző hőmérsékletskálákról van szó.)
Te azt írtad egész pontosan, hogy "Minden, ami légnyomás alatti, az vákuum" - ez nem a környezetnek megfelelő definíció, hanem butaság. Egyedül ezt kritizáltam nálad. A fizikában létezik egy olyan dolog, hogy EGYSZERŰSÍTÉS, ez esetben is erről van szó. Mint például a Newtoni mechanika a relativitás elmélet egy határesete, egyszerűsítése, még is használjuk. Mint ahogy a gázelmélet definíció is csupán leegyszerűsíti a dolgot! Mint mondtam ezzel semmi bajom!
Mivel ezzel nem vitatkoztam, így annyiszor írod le, ahányszor neked jól esik, vagy el nem fáradsz, vagy meg nem unod a szélmalomharcot, esetleg el nem alszol... rád van bízva.
Igen észrevettem, hogy nem érdekel, hogy mit állít a másik.
Nézz utána, vákuumdesztillációt végeznek tized atm-án is. (Éteres oldatot vízsugárszivattyúval előállított nagyobb vákummal nem is szabad.)
Minek? Ez mit változtat a mondanivalómon?
Aki erre azt mondja, hogy itt helytelenül van használva a vákuum kifejezés, az bekaphatja, mert egy szűklátókörű szakbarbár.
Én nem mondtam ilyet. Szélmalomharcot te vívsz, de legalábbis szalmabáb érvek sorozatát hozod fel. Vitaképtelen vagy. Emiatt, befejezem veled is ezt a vitát. Értelmetlen. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.31. 09:24:48