philcsy#49
"A vákuum elég tisztán és érthetően van definiálva: legkisebb energia minimum." És ezzel a definícióval a gyakorlati életben pontosan kitörölheted a seggedet.
"Amiről te beszélsz az vákuum előállítása során használatos szakkifejezések" Nem mondod? Mint mondtam, környezetnek megfelelően kell értelmezni ezt a fogalmat, ezért relatív. Na most, mit gondolsz, a Hyperloop tesztpálya építésénél az elméleti fizika vagy a vákuumtechnika által használt vákuum kifejezés a releváns? És nem megtaláltam, hanem tanultam, ellenben veled.
"A fizikában több olyan kifejezés is van, aminek TÖBB definíciója is van, de olyan nincs aminek nincs egyértelmű definíciója!" Ha egy fogalomnak több egymással nem ekvivalens definíciója van, akkor az definíció szerint egy rosszul definiált fogalom, mert szükséged van a szövegkörnyezetre, hogy kiderüljön, melyikre is gondolunk pontosan. (Mondok még neked ilyet, markolj bele a gatyádba, nehogy leessen, a hőmérséklet, ha nagyon unatkozol folytathatjuk ezzel. Elöljáróban, nem a különöző hőmérsékletskálákról van szó.)
"Egyedül az számít, hogy sikerüljön különbséget tenni, vákuum és vákuum között. Hányszor kell még ezt az utolsó mondatot leírnom, szerinted? Mit gondolsz?" Mivel ezzel nem vitatkoztam, így annyiszor írod le, ahányszor neked jól esik, vagy el nem fáradsz, vagy meg nem unod a szélmalomharcot, esetleg el nem alszol... rád van bízva.
Nézz utána, vákuumdesztillációt végeznek tized atm-án is. (Éteres oldatot vízsugárszivattyúval előállított nagyobb vákummal nem is szabad.) Aki erre azt mondja, hogy itt helytelenül van használva a vákuum kifejezés, az bekaphatja, mert egy szűklátókörű szakbarbár.