• Csaba161
    #27
    Nos, azért vannak rendes kutatások is.

    A várható élettartam és az étkezési szokások közti kapcsolatot sokan kutatták, persze csak statisztikai alapon. Úgy két éve jött ki egy összefoglaló cikk ami az addigi cikkeket dolgozta fel, és az eredmény az volt, hogy a legtovább azok élnek, aki fehér húst is (hal, csirke stb.) fogyasztanak és persze sok gyümölcsöt és zöldséget. Ugyan akkor a teljesen vegáknak és a vörös húst ugyan fogyasztóknak, de mértékkel már valamivel rövidebb az élettartamuk, de közöttük nincs szignifikáns statisztikai különbség a várható élettartamban. És persze a legrövidebb életűek a sok vörös húst, főleg sok véres bélszínt stb.-t evők.

    Az pedig már elé rég köztudott, hogy a füstöléssel vagy erősen nitrátosan tartósított húsok rákkeltőek, az EU már évek óta korlátozza ezen élelmiszerek forgalmazását...