Bár többségét nem nekem címezted, de pár szösszenet. A dagadt nő hibázott, ennyi. Akár a Te példádból kiindulva. A demokratikus jogrend olyan, hogy ha jön feléd egy szamuráj katanával akár a kezében, Neked először meg KELL várd, míg levágja a fejedet, és csak utána reklamálhatsz a rendőrégen. Persze, ez sarkított dolog, mert természetesen Te nem látod, hogy a szamurájnak van-e engedélye a katana viselésére, ezért hívod a rendőrséget, de NEM rontasz rá idióta módon. Max oda mész, megkérded, van-e engedélye, stb.
Normál esetben pl a fényképezést kezdőknek úgy KELL(ene) kezdeniük, hogy megveszik a hardvert, és aztán TANULNAK valahogyan. Akár vesznek egy könyvet, amiben legalább az alap dolgok le vannak írva, pl vegyél egy állványt is, stb. A mobillal "fényképezők" kb analfabéta szinten vannak, már, a jelentős többség. De ez jellemző volt a kis kompaktok megjelenésekor is, amikor a hátsó képernyőn látta élőben, amit a gép is "látott". Kitartotta magától jó messzire, megnyomta a gombot, aztán bosszankodott, mert szarul sikerült a kép. A kép "megkomponálásáról", szerkesztéséről, meg olyanok, hogy aranymetszés, stb nem is beszélve. A drón téma is ilyen. Én sem tudom megállapítani, milyen típus, milyen kamera van rajta, mert nem is érdekes. Ha messze repül, SEMMI közöd/közöm hozzá, max bejelentést tehetek a franc tudja hol. Kivéve, ha élet-, és/vagy baleset veszélyt látok, azaz, ha látom, hogy egy utasszállító repülő felé megy. A magán szféra megsértése is ehhez mérten. Ha a kerted felett repül, akkor még ok, de ennyi. A többi dolog is hasonló. A lényeg, hogy pl mobiltelóval vagy egy sima akció kamerával könyebb oda sétálni a célhoz, mint egy drónnal 50 méterre megközelíteni, hogy ne is vegye észre, és tökéletes KÖZELI képet lehessen róla. Ehhez mindenképpen vagy zoom obi kell, vagy tele obi, de ebben az esetben meg az irányítása problémás, ha nincsen rálátása drónt reptetőnek, márpedig ezt feltételezzük.