• heist
    Rájöttem mi a te bajod.

Az, hogy azt hiszed, az emberek 100%-ának ugyanaz a hobbija mint neked és te elvárod, hogy mindenki legyen top a te hobbidból és tudja a dagadt nő is a strandon első blikkre, hogy ja az egy XYZxxx típusú kopter XY kamerával olyan magasságból maximum zoom-val xy hangyának fogok látszódni.

Te egy szakbarbár lehetsz.

Egy probléma van ezzel, hogy ez a téma, ez a hobbi bizony laikusokat is szép számmal érint. Ha éppen most terepvonatozásról beszélnénk akkor jogosan verhetnéd az asztalt, hogy minek szól bele olyan aki nincs toppon, viszont te is beláthatod, ez nem az a téma.

@ Macropus Rufus:

Száz százalékosan megértem az aggodalmadat akkor viszont mégis úgy tűnik, nem én vagyok paranoid, hanem a modern emberi természet olyan általában, hogy ha "privát szféra rögzítésére alkalmas" eszközzel találja magát szembe, akkor ellenérzése támad.
    Amúgy a szarkazmusod közben egy dolgot kifelejtettél. Mégpedig, hogy ha mobillal megállsz a házam előtt és fotózol, akkor te azonosítható vagy.

Pont itt van a lényeg. Ha egy drónt küldesz valahova, akkor ki azonosítja, hogy ki vezeti és mi célból? Érted a problémát?

"Viszont abban van valami, hogy nekem speciel szembe nem jutott a szomszéd figyelése, őst a kukkolás sem."
    Nyilvánvalóan olyan példát hozok, ami negatív, nem tudom, ezen miért kell rugózni. Ha engedélyeznék a katanák közterületi viselését középkori Japán módra, akkor azt a példát hoznám, hogy mi lesz ha leszúrnak valakit, de ez nem azt jelenti, hogy én akarok leszúrni bárkit is, de ha a veszélyekre akarom felhívni a figyelmet akkor nyilvánvalóan nem mint kerti-grill segédeszközként példálózom vele. Lépjünk is már túl ezen a dolgon mert nem te vagy az első aki leírod de remélem az utolsó.

"a dagat bula is csak azért pörgött be, mert dron filmezte. Ha ezt telóval tette volna bárki, le sem szarta volna, pedig az illető tényleg kukkoló... Ez az emberi primitívség."

No várjál, ez nem egészen tiszta. Tehát azt mondod, paranoid vagyok de te közben egy szimpla telefonnal fotózót egyből kukkolónak akarsz beállítani?

"Ami új, ami más attól alapból rettegni kell."

Semmi esetre sem, viszont mivel te tolakodsz privát szférába anélkül, hogy azonosítanád magadat így úgy gondolom a te felelősséged közölni az emberekkel, hogy ki vagy és mi a f.szt csinálsz ott.

Vagy te tán nem gyanakodnál, ha sálas, kapucnis fickó állna meg a házatok előtt? Pontosan ugyanez a helyzet a drónokkal is.

Alien69:

Figyelj, egy dolgot írok neked is, aki látja a drónodat, az mégis honnan a fütyiből tudná, hogy te éppen a tájat fotózod? Komolyan kérdezem. Sőt, azt is meg merem kérdezni, hogy te mint szaki, vajon meg tudod e állapítani szabad szemmel egy drónról, ami a fejed felett 60 méterre lebeg, hogy vajon milyen típus, milyen optikával ki és miért használja?