• CairoJack
    #18
    Nekem a Kindle előtt egy PocketBook-om volt, és egymilliárdszor jobb volt a menüje. Teljesen testre lehetett szabni, drag-n-dropp-os volt, csak felmásoltam a könyveket a menübe és már látta is. Egy baja volt, hogy nem volt elég kontrasztos, szobai környezetben már olvashatatlan volt lámpa nélkül. Ha a kijelzője jobb, akkor egész biztos, hogy soha nem cserélem le. És ebben az egy paraméterben tényleg sokkal jobb a Kindle, minden másban messze alulmúlja a PB-ot.
    Nem tudom, hogy mennyibe kerül egy e-ink kijelző, de kizárt dolog, hogy emiatt kerül 40-50k-ba egy ereader. Főleg, ha megnézed, hogy ezért már milyen tableteket kapni. Tuti, hogy az amazon (és a többi gyártó is) iszonyat profitot rápakol.
    Meg hát egy kicsit ördögi kör ez. Nem veszik nagy tömegek, nem gyártanak belőle sokat, nem lesz olcsó a tömeggyártás, nem lesz olcsó a termék, tehát nem fogják nagy tömegek venni, és kezdődik elölről.

    Én nem hiszem, hogy az elkövetkező években le fogom cserélni ezt a vackot, de ha cserélem, egész biztos, hogy NEM Kindle-re. Sosem felejtem el, és nem bocsájtom meg, hogy mikor megvettem ezt a hulladékot, egy egész napom a konvertálgatásra ment rá, meg arra, hogy a pedánsan rendezett, mappázott könyvgyűjteményemet, új struktúrába rendezzem, mert ez a mocsok vacak nem képes mappákat kezelni. Szánalmas.
    Soha többet nem veszek ezek után Amazon terméket. Inkább veszek egy Kobo-t vagy Nook-ot, vagy újra PocketBook-ot, ha végre lesz bennük normális kijelző.

    Még annyit csak, hogy szerintem egy ilyen kütyü iskolába nem való, még egyetemre sem Szerintem a papírból tanulás sokkal mélyebb nyomot hagy az emberből, több inger éri a tanulót, tud firkálni, emlékszik hogy a könyvben fizikailag hol volt a tartalom, emlékszik a könyv illatára, egy kávéfoltra, egy gyűrődésre, és máris mélyebben bevésődik az anyag, mintha mindig ugyan azt az egysíkú, teljesen homogén felületet látja.
    Természetesen nem azt állítom, hogy nem lehet ebook readeren tanulni, csak azt, hogy inkább elvonja a figyelmet, mintsem segíti az elmélyedést.
    Helyén kell kezelni ezeket az eszközöket. Szórakozásra kiváló, de (még) rengeteg korlátja van, ami nem teszi lehetővé a papír alapú világ leváltását.