• Alien69
    Az miért lenne jó (módszer), hogy zavarják a kommunikációs jelet? Mert akkor tutira baleset lehet belőle? Persze, ha egyértelműen terrorista drón, még értem, de "normál" esetben éppen balesetet okozhatnak vele.
    Az utcsó rész még jobb. "Szegény" postást cibálják meg, nem a védelemért felelősöket, akik messze-messze le vannak maradva. Hiszen már réges-rég elérhetőek a távvezérlésű REPÜLŐGÉPEK, melyek ráadásul (relative) gyorsan mozognak, a drónokhoz képest legalábbis. Felszáll 5-6 ilyen repcsi relative nagy távolságból, és lazán behatolnak a célterületre. Még kifutó sem kell nagyon hozzá, mert a kisebbeket még kézből is el lehet indítani. Kb 2 hónappal ezelőtt ahol lakom, vettem észre egy távvezérlésű repcsit. Semmi extrát nem csinált, elment egy darabig, majd megfordult. Olyan területen, ahol nem nagyon van "normális" leszálló pálya a közelben (500 méteren belül tutira). Ez az eset pl a Mátyásföldi reptértől messzebb volt, de ha onnan szállt fel, akkor az több, mint 1 km távolság (vagy min. annyi)...
    Ráadásul, most hozzák az én olcsó (40-50 dollár szállítási költséggel együtt) hexa kopteremet is. :-D