• Atisz #36
    "Meglepően bátran bánik a Far Cry sorozattal a Ubisoft, hiszen a kommandós részek után most az őskorba viszi el a szériát."

    Válasz 4 szóban: Far Cry Blood Dragon.

    Válasz bővebben kifejtve: A jól sikerült 3. rész után nem sokkal dobták ki a Blood Dragont, amire joggal illett volna a fenti idézet a cikkből, hiszen egy lebutított grafikájú, '80-as évek zs-kategóriás filmjeit idéző hangulattal (és történettel) rendelkező játékot kaptunk a Far Cry 3 Dunia motorjával.
    Azonban be kell látni, hogy a Blood Dragon ugyanúgy, ahogy az említett egyes filmek, az "annyira rossz, hogy már jó" kategóriába esik (naná, hiszen tökéletesen hozza azok színvonalát és hangulatelemeit). Így a Blood Dragon sem tette tönkre a Far Cry szériát és nem volt "bátorság" sem a megjelentetése, annak ellenére, hogy köze nem volt magához a Far Cryhoz.

    Ez az őskori epizód ugyancsak nem szokványos rész és bár annak ellenére, hogy sokan a túlságosan erős állat-jelenlét miatt kritizálták a 4. részt, egy ilyen környezetben már indokolt a vadvilág kiemelt szerepe. Arról nem is beszélve, hogy kardfogú tigrisekkel azért nagyobb móka viaskodni, mint jakokkal és sasokkal...

    Én egyszer azért az 1. Far Cry történetéhez fogadnék el egy (vagy több) folytatást, hiszen azt hiszem vitán felül az volt a legjobb (igen, ha Far Cry akkor trópusi szigetek és mutáns fenevadak :P) és ott bizony hagytak is lehetőséget a folytatásra (Project Far Cry).