Irasidus#10
"Azért kíváncsi lennék, hogy a kozmológusok hogyan vették figyelembe az oszcilláció közepette a tömegeloszlást! :-) Mondjuk nem lehet bonyolult, de azért érdekelne, hogy egyáltalán figyelembe vették-e. "
Már, hogy arra gondolsz a tömegeloszlás alatt, hogy a világegyetem tömegéhez hozzászámolják a neutrínó tömegét? Igen. Egyébként a világegyetem tömegét nem úgy számoljuk, hogy egyesével összeadjuk az összetevőket aminek tömege lehet.
"Arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet leírni egzaktul a két részecske körmozgását tömeg nélkül? Közös tömegpont nélkül, erők nélkül, tömeg nélkül. A kvantummechanikai tárgyalás sem jó, mert ott is van tömeg, szóval kíváncsi vagyok. Hogyan alakul át a rendszer tehetetlensége tömeggé? Hogyan lesz Tehetetlenség1-ből Tehetetlenség2. "
Ezt astrojantól kérdezed? Részecskék alatt, elmei részecskéket értesz? Az elemi részecskék nem körmozgást végeznek, és nem tömegpont tartja őket például egy atom körüli pályán.
A tömegnek egy picit nézz utána, mert nem csak tehetetlen tömeg van. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.10.10. 17:55:27