• wraithLord
    Ezért kapcsoltam ki a céges mail fiókom push notificationjét a telefonon. Ha akarom, megnézem, de ha nem akarom, nem tudom, hogy munkaidőn kívül hány ezer e-mail érkezett rá, és hogy mit akarnak.
    Mondjuk azért jobb alternatíva, mint pl. az, hogy bemész a munkahelyedre, és azzal megy el egy óra, hogy végigtolod az olvasatlan e-maileket, utána pedig a tervezett feladatok helyett azokkal szarakodsz. Amikor kedvem van, vagy máshogy tervezem a melóidőt, előre elintézem az emaileket, amikor nincs kedvem vagy "ráérek" munkaidőben, akkor hagyom töltődni a postafiókomat.
    Szerencsére telefonon vagy sms-ben nem nagyon szoktak keresni munkaidőn kívül, csak a mailek gyűlnek.

Mondjuk az általános elérhetőség is fárasztó, ez tény, de amikor azt veszem észre, hogy nehezen veszem rá magam arra, hogy üzeneteket, e-maileket olvassak, és válaszoljak rájuk, szabadságra megyek (vagy hétvégén), offline-ra rakom a telefont, és PC-n sem nézegetek semmilyen kommunikációs paltformot sem.

Ezért töröltem a Facebook Messengert is, és használok alternatív chat klienst, mert 24 óránál tovább egy huzamban nem lehet elkussoltatni, és a képembe tol mindent... :D