• Skylake
    #2
    Nos, a dolog kib*szottul egyszerű.

    Google & Facebook = ingyenesség, és ennek fejében adatgyűjtés és reklámok.

    Amennyiben viszont egy szoftver, jelen esetben egy operációs rendszer a végfelhasználó számára pénzbe kerül (1 év múlva a W10 is), akkor a legetikátlanabb és leggusztustalanabb magatartás úgy és olyan terjedelemben gyűjteni a felhasználók adatait, ahogy ez most feltételezhetően a W10 esetében történik, és ahogy ennek visszamenőleges kiterjesztését a cég elkezdte a 7-es és 8-as verziókra is! És ha már a felhasználó fizetett nekik a szoftverért, akkor kutya kötelessége a Microsoft-nak teljes körű tájékoztatást adnia minden létező fórumon a gyűjtött adatok köréről és felhasználási módjaikról!

    Nagyon remélem, hogy az Európai Unió rövidesen eljárás alá vonja a Microsoft-ot, és EU-s döntéshozókat ez úton kívánok bátorítani ilyen eljárás elindítására!

    Saját IT környezetemben, munkahelyemen teljes mértékben tiltott ezen adatgyűjtési okok miatt a 10 telepítése, az erre való frissítés - azonnali kirúgás jár érte. Külön feladatunk a telemetria technológiák 7-re és 8-ra érkező KB-inek ajtón kívül tartása (saját WSUS szerverünk van).

    Magánéletemben pedig megkezdtem a Windows rendszer teljes kivezetésre vonatkozó lépéseket kidolgozni. Otthoni számítógépeinken a jövőben elsődleges operációs rendszer a Debian, Windows 7-8 pedig virtuális gépként fut, hogy az arra írt szoftverek elérhetők legyenek. Egyébként mindennapos használatban Linux lesz csak alkalmazva.

    Köszönjük Redmond, ha nem változtattok, döntésetek következménye rövidesen akkora lesz, mint a VW botrány most, - aminek még csak az elején tartunk.