• Tinman #34
    Ezt egy felnőtt embernek tényleg el kell magyarázni?

    A jó mindig az amivel senkinek nem ártasz, sőt kizárólag pozitív érzéseket ébreszt minden normális emberben, a rossz pont ennek az ellenkezője. (Ha azt is el kell magyarázni milyen egy normális ember, akkor ülj vissza erkölcstan vagy hittan órára, egyik sem fog megártani...)

    Rossz dolog lemészárolni egy családot, jó dolog kimenteni egy gyermeket a tűzből. Jó dolog gyermeket nemzeni és tisztességgel felnevelni, hogy a társadalom hasznos tagja legyen, így egyénként és a közösség tagjaként is tesz valamit magáért az emberi fajért. Pl. egy munkáját becsülettel végző utcaseprő is a társadalom hasznos tagja és amit tesz az jó.

    Jó dolog olyan játékokat készíteni, melyek nem erőszakosak, nem szexuális tartalmúak, hanem inkább a szürkeállományt dolgoztatják meg szórakoztató formában, mert ez a "homo ludens" javát szolgálja, miközben jól is érzi magát.

    Az egyénnek ugyan jó dolog a homoszexualitás és sajnálom, hogy a természet kitolt vele, de ettől még a normálistól eltérő. És bár az élete során tehet nagy dolgokat a társadalomért, de nem képes gyermeket nemzeni, vagy ha örökbe fogad egy gyermeket nem képes normális családmodellt sem nyújtani számára. Tehát ezen a téren semmit nem tesz a társadalomért, de mélyebbre nézve ezzel magért sem! Ugyanis a génjeit nem örökíti tovább, már pedig a tehetség valamiben, sok esetben képes öröklődni, vagy átugorva egy generációt egy következő leszármazottban jelentkezni. Ez persze az egyén problémája, de ha a tehetsége/tudása nem öröklődik tovább, az már a társadalom vesztesége is...

    Ezzel nem azt mondom, hogy egy ostoba hetero 5 gyerekkel áldás, míg egy meleg 0 gyerekkel is átok, hanem éppen az ellenkezőjét! Egy tehetséges, nagy koponya meleg szomorú, ha nem nemz utódot, míg az 5. neveletlen wannabe bűnöző "norvég" gyerek a putriba átok...

    Bonus: Két nagy kedvencem egyébként Freddie Mercury, továbbá évekig rongyosra hallgattam a Faith No More lemezeket. ;-)