• Archenemy
    #13
    "szoval jogosnak erzem hogy ramutatok az altalanositasotokra. "

    Ez meg már nem is érvelési hiba, hanem konkrétan hazugság. Nem általánosított senki, Einsteinről volt szó. Lehetséges, hogy Einsteinnel kapcsolatban tévedtem, és nem volt olyan nagy szerepe az atombomba kutatásban, mint gondoltam. Nem néztem utána. De borzalmas butaságnak tartom, hogy ha valaki tud hozni akár egy tudóst is, aki olyasmit kutat, ami ártalmas is lehet, arra az a trompfod, hogy "akkor szerinted az összes tudós ilyen, tehát hülye konteós vagy". Senki nem állította, hogy az összes tudós ilyen. Neked lenne kényelmes, ha valaki ezt állítaná, mert azt könnyű lenne cáfolnod.

    gforce9:
    "És a pénzt és a szakembergárdát lényegében az állam tette bele a projektbe, teljesen érthető okok miatt."
    Naná. Mitől lenne érthetetlen? A saját hasznukat és hatalmukat nézték. Pont hogy érthető.ok. Nyilván dolgoztak azon a projekten tudósok, akkor az előző gondolatmenetembe Einstein helyett ezeket helyettesítsd be. Azok a tudósok kifejezetten azért dolgoztak, hogy fegyverként hasznosíthassák az atomot, és nem, valószínűleg ők se verték nagy dobra.

    Tehát vannak olyan tudósok, akik fegyvereken dolgoznak. Nem, ezt nem híresztelik, sőt a jellegéből adódóan azt mondják, hogy nem fegyvereken dolgoznak. Nem, nem az összes tudós ilyen. Fogalmam sincs, hogy ez miért vált ki ekkora indulatokat.