Pi_2_Model_B.png

Hivatalos oldal | MálnaPC | rPiBolt | Pi Store

Saját kitűző megadása


Mivel már jó néhány SG felhasználónak van Raspberry-je, úgy gondoltam kéne egy topik ahol megoszthatjuk egymással mire használjuk őket, ötleteinket.
  • alma2
    #85
    linux ismeretekkel nincs bajom hiszen mar a 90-es evek vege ota hasonszoru (hp unix, solaris, aix stb) rendszerekkel, rendszereken dolgozom, sokkal inkabb a 100-as ethernet porttal, aminel a nagyvilag fele is gyorsabb kapcsolattal rendelkezem. Bar valoban bovithetek kulso eszkozzel akar gigabites lanra is, de a tap, haz, (wifi, taviranyito) netan digitalis hang, es stb extrakkal mar lassan ketszer annyibol jon ki az ember, mint a lent emlitett dobozkabol, amihez mindent adnak es cserebe sokszoros cpu tempo, gpu tempo, ketszer annyi memoria, izleses haz, gigabites halo, taviranyito, optikai kimenet stb is van hozza. Ha meg nem is letezik (nem jartam utana) perverzeknek hamarosan lesz ra siman ramasolhato linux image is, mert a kistestverere is van.

    A pi amiota halozatrol kapja a filmet a openlec van rajta kodival, mindegy, hogy szamba, vagy dnla szerverrol, talan a film meretetol fuggoen osszefossa magat a kodi(vagy a rendszer alatta), vagyis masodpercekig, de leginkabb 10 masodpercekig, nem jon elo az osd felulet cec-es taviranyitoval nyomkodva, ha elinditok egy filmet, amig eszhez nem ter. usb filmlejatszas eseten nincs ilyen problema. Lehet csak bug, de ritkan hasznalom igy nem zavart meg annyira, hogy utana nezzek.
    Szoval aki nem applikal a sundiszno labaira valami specialis dolgot, kezdve a haz bizntosagi rendszeretol a vilagitasig, miert is valasztana pi-t mas helyett.

    Utoljára szerkesztette: alma2, 2017.01.17. 13:32:18