• kvp
    #12
    "Ja az emberek 99-a apple cuccot használ"

    Nem, de ha kihozzak ugyanazt rosszabb, de meg elfogadhato minosegben, akkor igen. Ezert van annyi android-os telefon, mert olcso es ugyanakkor mukodik. PC-knel is ha sikerul egy alap netre szant ragasztoval kiontott egybedoboz gep arat levinni 10-15 dollar korulre (teljes szoftver kompatibilitassal es ingyenes os-el /ami lehet google is/), akkor a pc piac merete visszaesik a mernokokre es a nagyon high end pc-s jatekosokra, akik a pc piac szukulese miatt mainstream jatekok nelkul maradnak. (marad a kozossegi finanszirozas, ami nem annyira rossz egyebkent)

    A vezetek nelkuli toltes is ilyen. Rossz a hatasfoka, nagy mennyisegu eszmogot csinal es egyebkent is karos az egeszsegre. (a wifi is, de az 2 watt es nem 20 vagy eppen 200, ami egy nagyobb gepnek kell) Viszont az embereket ma mar nem zavarja, ha a technika art az egeszseguknek.

    ps: En egyebkent inkabb a vezetekes energia es adatatvitel hive vagyok. Lehetne kesziteni olyan csatlakozokat, amik egyszerre visznek at toltesi aramot es biztositanak ethernet kapcsolatot. Azon meg minden atmegy, a billentyuzettol a kepen at az internetes forgalomig. Igy minden egy lakasban levo keszulek egy halozatra kerulne. Mindezt radio nelkul, egyfajta egyseges csatlakozoval, ami lehetne mondjuk szimmetrikus es konnyen dugaszolhato. (a vicc, hogy a technologia letezik, raadasul egyszerubb es szabvanyosabb lenne mint a tobbi modern megoldas, csak nem erre megyunk)