És melyik részét nem érted annak, hogy a Carnot körfolyamat akkor is érvényes rá, mert hőerőgép...? Nem fogod fel, hogy tökmindegy, hogy ammónia a munkaközeg vízgőz helyett? Van egy alsó és felső hőmérséklete a körfolyamatnak, ami alapvetően meghatározza a hatásfokát és a teljesímény sűrűséget is. És ezt nem tudod növelni, mert a tengervíz hőmérséklete adott.
Vizuális példát akarsz? Nézd meg, hogy a 2MWe max teljesíményű szélkerék ami kb. 3,3 MWe mechanikusan az mekkora. Ezuán nézd meg, hogy mekkora egy ugyanekkora gázturiba. Na mitől is van eltérés? Segítsek...?
Az egész folyamat lényeg az hogy különböző hőmérsékletű közegek hőáramát nyerd ki, a közegeket meg szivattyúval mozgatod és még komprimálsz is.
Ez nem vérre megy, de mi a frászkarikáért vegyelek komolyan, ha a termodinamika legalapabb tényeire teszel magasról..? Milyen vita / eszmecsere lehetséges így? Kb. semmilyen...
Ezen felül azt sem láttam, hogy milyen fantasztikus hatása lenne annak az élővilágra, hogy a környező víz természetes hőeloszlását hazavágod. Én nem vagyok tegerbilológus, de érdemes lenne ennek utánajárni.