• Irasidus
    #32
    Nem kell tippelni, elég kiszámolni a becsapódás erejét. Apropó, tudtad, hogy jég jó hőszigetelő és nehezen vezeti a hőt? Csak mert így kell számolni ám. Az érdekesen barázdáltság, csak ilyen távolról érdekes, rögtön hozzá is tenném, hogy érdekes képződményeket a Földön és más Bolygón is lehet találni, ez nem egyedi, a természet a legnagyobb művész. Linkeljek, vagy keresel érdekes morfologiai és geologiai képződményeket?

    "Pedig nem került volna sokba néhány száz/ezer méterrel távolabbi területről 4-5 plusz képet leközölni, csak az összehasonlítás miatt. Vagyis most megint következetesen csak egy fényes területről beszélnek, ami ebben az esetben egy hegy. Vagy szikla. De közel sem biztos, hogy a Ceres saját anyaga."

    De, mert a Dawn orbitális pályán van, és akkor tud készíteni felvételt, ha elhalad fölötte, és jó rálátása van, illetve parncsot adnak. Ez nem valós időben zajlik, okostojás. Csinálnak egy rakat képet, megnézik mi érdekes, és majd a következő közelítés alkalmával bepozicionálják és lesz közelebbi, no nem mindenről mer dönteni kell.