banner

Divinity: Original Sin 2
  • molnibalage83
    #235
    Ti hogyan oldottátok meg a 20. szintű mobokat arx-ban erőforrás pazarlás nélkül? Mert nekem a láthatatlanság potin kívül semmi nem működött, amivel elkerülhetőek voltak. A Doctor's orders quest hatásának tűnik, csak még semmibe nem ütköztem, ahol bármit lehetne tenni ellene. Az, hogy a játék 2-3 szinttel magasabb totálisan OP ellenfeleket dobál rád mondjuk úgy, hogy érdekes játéktervezési felfogásra vall...

    Azon viszont meglepődtem, hogy a Swornbreaker kasza kétszer is felhasználható, Wendingo és a hajón levő csajnak is odaadható, akitől visszavásárolható (!), javítottan (!!). Van egy nyelem, meg tervrajzom, de pengét nem találtam sehol eddig, ezért gondoltam megveszem, telik rá. Bár használni még senki nem tudja, mert "sworn" tag kell hozzá. Arhu-ba belebotlottam már, de egyelőre lövésem sincs mit lehetne tenni vele. Ott volt a kasza, de semmit nem találtam, ami lehetővé tenné a használatát ott. Valamit nem vettem észre?

    Most a nagykövetségen vagyok. Érdekes, hogy egyesek szerint lehetetlen megcsinálni és csak lopakodással lehetne, amit kereséssel találtam. Ehhez képest az első 2 fős csoport leverése tök sima volt, csak persze itt is a szokásos, hogy az első kudarc után, mikor kiderül,hogy azok micsodák mehet a reload...

    El lehet oltani a harc előtt az összes tüzet. És mivel 19. szintű létük ellenére alig van pajzsuk simán leverve tarthatóak. Áldással necrofire megszűnik és megölhetőek, ha nincs közelben tűz A 3-as csoport leverése még hátravan, de az sem tűnik nehéznek. Egy emberrel el lehet csalogatni őket és az addig holttérben levő csapattagok szintúgy megint levernek mindenkit. Konkrétan ez az egyik legkreatívabb harcolós rész, amit látok. A tűz eloltása is egyszerűnek tűnik, mert teli van pakolva vizeshordóval a környék, ha meg van áldva a tűz, vagy maga a hordó, akkor gyerekjáték. (És akkor még azt meg sem próbáltam, hogy mi van, ha kicsalogatnám őket az épületből.)


    Viszont más téren megint kicsit meredek a játék. Megtalálom a törpe királynőt, és tökmindegyed miket válaszolok, a vége az, hogy én vagyok odalent, ők meg odafent brutál erősek. Teljesen esélytelen 18. szintűként, amikor odaértem. Az ellenfelek skálázása teljesen aránytalan.3-5 ezer pajzsosak, amikor, ha nekem csak az egyik 1000 felett van már az is kivételes leszámítva a pajzsos törpét. 35-40 feletti kezdeményezéssel sem én kezdek. Amit próbáltam az, hogy a lehető legtöbb helycsere meg füst, de nem vált be, mert a 18. szinten levő embereim túl gyengék voltak. Az íjász csak kiugrott a tactical retreat-tel, egy másik ember helyet cserélt, egy ellent meg leteleportáltam és befüstöltem, hogy ne lássanak. Édeskevés volt... Viszont mivel máshol nem tudok XP-t szerezni, ezért mentem a követségre.


    Leadership-et használtátok? Más módon magas ellenállást elérni bármi ellen lehetetlennek tűnik, de a karakternél saját magára nem hat. Kettőnek adni meg lehetetlen, pont pazarlás... Viszont az ellenfelek meg elég durva elementális támadásokat tolnak és a varázslatok ellen az evasive aura nem véd.