• kvp
    #1
    Ez a csomo connected okosize fele x++ radios szabvany teljesen folosleges, de legalabb van egy ceg aki kepes volt mindet valogatas nelkul tamogatni. Boven eleg lenne a wifi-t hasznalni mindenhez, ami egy egysegesebb es kevesebb zavart tartalmazo halozatot eredmenyezne. Vezetekes szinten pedig ott van az ethernet, amit en szemely szerint jobban kedvelek az otthoni automatizalasi rendszerekhez is, mert a radiojel atmegy a falon, de egy arnyekolt vezeteket meg kell pucolni, hogy kivulrol belekoss.

    A jo wlan kapcsolathoz olyan kismeretu es kisteljesitmenyu router kell, amit vezetekes (lehetoleg poe) ethernetbe dugva, a plafonra lehet szerelni, lehetoleg minden szobaban es eleg kis meretu, hogy ne tunjon fel senkinek. Minden mas megoldas problemas, mert a jel jelentos reszet ki fogjak takarni a router es a keszulek kozott mozgo viztartalmu elolenyek (szobai novenyzet, macska, kutya, csaladtag vagy maga a mobil keszulek tulajdonosa).

    ps: A google egyebkent tervezett egy univerzalis radios i/o hardvert es rakott ra egy rendes linuxot, megfelelo intelligens konfiruracioval es grafikus felulettel. Az otlet jo, de kevesebb szabvany eseten egy egyszerubb, olcsobb, gyorsabb es kevesebb elektromagneses sugarzast kibocsato keszulek is eleg lenne.