• Ahoy
    #11
    Igen van egy cimborám aki napelemet és kollektort telepít... egész jó áron meg tudná csinálni.
    Elhiszem, hogy a napelem évtizedek alatt hozná vissza az árát, csak maga az érzés, hogyha ledöglik az egész hálózat, akkor is van egy backup. Nemrég volt itt a belváros szélén egy ~12 órás áramszünet, és eléggé ijesztő volt azért. Ez is rávilágít, hogy mennyire pengeélen táncol gyakran az áram/gáz/tisztavíz szolgáltatás.

    Le lehet zöldbuzizni, de nekem akkor is álmom - és ezt meg is fogom valósítani: Zárt vízrendszerű akvapóniás üvegház, pár napelemmel, akksival a keringetésért és mikrokontrolleres vezérlés a szellőzésnek. A lényeg, hogy akkor is menjen, ha ledöglik az áramszolgáltatás, mert eléggé érzékeny a rendszer. Friss vegyszermentes saláta, fűszerek, saját hal, ez hatalmas eredmény - és ettől még nem lesz fanatikus zöld sem az ember.

    Na de ez már off... Vissza kell állítani az atomot mindenhol, ez egyértelmű. Viszont kell fejleszteni emellett párhuzamosan a megújulókat is. Pont azért, hogy gazdaságos legyen előbb utóbb. Illetve a biotechben korlátlan lehetőségek vannak GM algák és baktériumok terén szerintem. Kémiai formában is lehetne tárolni a napenergiát, sokkal hatékonyabban mint ahogy most a növények teszik. Tudnék pár érdekes friss biotech cikket linkelni, de ez atomos cikk, úgyhogy nem offolom ezzel :)
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.08.16. 22:30:13