• Tetsuo
    Mit terelek? :-) A génmódosítás alapból rossz. Ez a fórum (elsősorban a terjedelem) nem alkalmas arra, hogy ezt kifejtsük. Megint csak azt tudom mondani, nézz utána! Persze, máterialista, profán tudományos szempontból érdekes a helyzet, mert az igaz, hogy nincs bizonyítva, hogy minden GMO rossz, csak néhány konkrét eset volt, a többi meg, bizonyos számokat tekintve határérték alatti pesticid-tartalmat adva fogyasztásra alkalmsnak minősül, természetesen.
    Bizonyos számokat tekintve a húsipar termékeivel sincs gond, ezért is forgalmazhatóak... Megegyezés kérdése, hogy mi felett húnyunk szemet éppen.
    Az általad említett egyéb téplálkozási problémák is fennállnak, de nem kapcsolódnak a cikkhez.
    A wormwood777 által is említett mesterséges termesztőközegben ill. a műtrágyázott termőtalajban nincs módja annak, hogy az általunk szükséges minden mikro és makroelem beépüljön a termesztett növényekbe (csak az a néhány makroelem, amire a műtrágya kiterjed). Egy tökéletes közeget biztosítani mesterséges körülmények között lehetetlen, és természetes körülmények között is egyre nehezebb megvalósítani.
    Bár nem pont a fejes saláta az a növény, amivel túl sok gond lehet (de pl. a króm, mangán, molibdén hiánya itt is fennáll), én magára az eljárásra és a hurráoptimizmusra reagáltam. Ha minden zöldséget, pláne ha minden növényi táplálékunkat így termesztenénk, nagyon komoly betegségek elé néznénk és bizony efelé tart a világ, mert egyre több az ember, de kevesebb a megfelelő termőföld egy véges felületű bolygón.
    A műtrágyázás utó- és mellékhatásai már néhány évtizede láthatóak az ún. civilizációs betegségek terén is, de hamarosan (néhány évtizeden belül) ugrásszerű lesz a következmény a felhasználás koncentrációja miatt.