• Skylake
    #12
    Az az igazán nagy gond, hogy tökre elbeszélünk egymás mellett a pontagyúak, meg aki már rálát, például te is. Az r=1 userek azt gondolják, hogy ami ott van grafikus kezelőfelület előttük, teljesen mindegy milyen, az maga a számítógép vagy bármilyen más informatikai eszköz, és nem több. Nem képesek megérteni, hogy az csak egy user friendly virtualizációja annak a struktúrának, amely az alatt számukra nem láthatóan (épp ez a célja) működik, és hogy az az ami támadható.

    Nagyon rühelem például a tipikus olyan zs kategóriás akciófilmeket, ahol főszerepet kap a Nagy Gonosz Hacker, és működésének eredményeként, jajjistenem-hogy-dőlnek-be-látványosan a különböző informatikai rendszerek. És hogy ez hogy látszik, ahogy leáll a működés, illetve nem kívánt módon módosul, az összeomlás képei, az ordító és sikoltozó fő és mellékszereplők! Ebből megtanulja hülye userkém, hogy ez így meg.

    L*fa@szt! Ez a legkevésbé sem cél! Az a cél, hogy userke gépe, beszopja az okosságot, legyen az otthoni laptop, ami előtt rángatja a kukiját, vagy egy nagy cég informatikai rendszere, éjjel-nappal ügyeletet tartó tuxpolós kockazombi-rendszergazdával. Mégpedig úgy szopja be a cuccot, hogy azt minél kevésbé lehessen észrevenni, és minél kisebb mértékben legyen működés észrevehető! Ez a cél a támadások esetében - a másik, amit a filmek hatásvadász módon bemutatnak, a legnagyobb öntökönlövés lenne a támadók részéről, egyszersmind informatikai alkalmatlanságuk olyan bizonyítéka, amelyen az aktuális DefCon-on, részegen sörhabot öklendezve a röhögéstől emlékeznének meg azok, akik tényleg tudják, mi a stájsz a Java-tól kezdve az SAP-ig.