• NEXUS6
    #39
    Elemezve az USA, a nyugat utóbbi 25 évben vívott háborúit, egy olcsó, nem feltétlenül nagyteljesítményű, elsősorban szárazföldi csapatok támogatására kifejlesztett kis gépre lenne szükség. A lopakodó képesség sem feltétlen követlemény, mert egyrészt vagy zéró légvédelmű országokat támadtak, vagy egy hihetetlen erős csapással pár nap alatt jórészt hagyományos repülők alkalmazásával is le tudtak gyalulni viszonylagosan erős légvédelmi rendszereket és megszerezték a légi uralmat.

    A drónk viszonylagos népszerűségét is az okozza, hogy beszerik ezeket a marhadrága gépeket és amit lehet alacsony költségvetésből, gyak barkácsmódszerekkel oldanak meg. Ez viszont marhára nem olcsó ahhoz képest, hogy beszereznek néhány lopakdót, meg rahedli olcsó, gyak polcról levett technológiát tartalmazó, de a játékrepülő/drónokhoz képest nagyságredekkel nagyobb teljesítményű gépet. Pl a Textron Scorpiont, vagy valami hasonlót. Eccerű mint a faék, még fly-by-wire sincs benne, de elvisz 2,5 t bombát, meg vagy 5 óráig tud a levegőben tartózkodni, van beépített célmegjelölő/felderítő rendszere, jó a kissebességű manőverező képessége, ami csapásmérésnél jó, de emellett is vagy 800 km/h a maximális.

    Hasonló gépre a valós igény már évek óta felmerül, de lehet, hogy pont az Air Force rúgja le, mert fél hogy miatta elveszíti esetleg az F-35-öt.
    Nem feltétlenül kell mindent a politikusokra kenni, néha azért a katonák önmagukban is képesek hülyeségket csinálni.
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.08.13. 09:08:46