Muszti#8
Szerintem sem a legtökéletesebb a mostani rendszer, de baromira egyetértek a második hozzászólással. Viszont az első hozzászóló belegondolhatna, hogy jelenleg havonta 6eFt körül van a tb, ami 1 hónapra vetítve nem olyan nagy pénz (tudom kinek mi), de átgondoltad, ha ezt a pénzt magadnak kellene félretenni és ebből fizetni az orvosokat, máris nem olyan nagy baj a jelenlegi felállás. Pl. ezzel a módszerrel: autós balesetet szenvedsz és véletlenül te vagy az okozója és az elszenvedője is, fél évre kórházba kerülsz -> megemeli a kötelező biztosításodat a biztosító, tejelhetsz a kórháznak, mert fél évig ott vagy és még dolgozni sem tudsz, így jövedelmet is alig kapsz. A magyar fizetések mellett lássuk be, hogy ez halott ötlet a tb-re és erre a kötelező biztosítós megoldásra nézve is. Akkor inkább nem használok okos telefont. Ne az én szokásaimat vizsgálják, négyszer volt balesetem, ebből 1 volt nagyobbnak mondhato és egyet okoztam én. Baromi érdekes, hogy 3 esetén elszenvedett kárt önköltségből kellett fedeznem, mert nem tudták egyértelműen megállapítani az okozót. Akkor nekem az a kérdésem, hogy minek van a kötelező, ha az okozó személyét nem tudják megállapítani, még a rendőrök sem. Egyszerűbb mindkét fél felé azt közölni, hogy bocsi, de nem tudtuk megállapítani, fizesd magadnak, cserébe nem lesz magasabb a kötelező díja, DE JÓ. Aki vezet, számoljon vele, hogy folyamatosan kizsebelik a biztosítók és az önkormányzat... de nehogy már meg legyek billogozva, mert szeretek dinamikusan vezetni, ezért ha balesetet szenvedek és figyelik a telemetriát is, amúgy nem tudnák megállapítani a bűnöst, de mivel meg vagyok billogozva, biztosan én voltam az okozó. Szóval én is ellenzem az egészet, az olyat aki a tötymörgésével feltartja a forgalmat, még meg is büntetném, ha lenne rá lehetőség; 90km/óra helyett ő 60-70-nel megy, mert vagy takarékosabban jön ki, vagy fél, ha kell én is tudok takarékosan közlekedni, de nem a forgalom feltartásával. Jól eltértem a témától, de lényegében nagyon sok minden kapcsolódik hozzá. Ez egy nagyon komlex dolog. Utoljára szerkesztette: Muszti, 2015.08.07. 11:10:27