• Skylake
    #1
    "Hatalmas pénzösszegeken ülnek, amivel nem tudnak mit kezdeni." - perfect flamebait, de azon kívül nem tudom, hogy logikailag hogyan kapcsolódik az előző mondathoz.

    " A jövőben automatikusan érkeznek majd a frissítések az operációs rendszerhez, így azokat nem lehet majd elodázni." - dehogynem. E célra készített szoftverek egész sora fogja biztosítani, az erre érzékeny userek számára, hogy a rendszer mit és hogyan telepítsen fel. Ezeket már készítik. Teljesen mindegy, hogy Satya homogenizálni akar, ez nem fog menni. Már csak abból adódóan sem, mert a Windows nem Mac: nem egy jól behatárolt hardvercsaládra készül a rendszer, hanem azokhoz képest sokmillió hardverkombinációra. Mivel ez keményen megnöveli az esélyét a frissítések utáni nem-megy-a-videokártya, meg miért-dob-most-kékhalált típusú hibáknak az Apple-hoz képest összehasonlíthatatlanul nagyobb userbase esetén, ez a kényszerítős frissítési modell ilyen fragmentált hardverstruktúra esetében ennek a frissítési modellnek a bukását eredményezi majd a közeljövőben. Arról nem is beszélve, hogy lesznek userek - döntően a hozzáértők és privacy érzékenyek - akik roppant idegesek lesznek attól, hogy az általuk vett oprendszert e téren nem kontrollálhatják maguk, összehasonlítva a 7-el, hogy az kvázi önálló életet él. És tegyük fel, a funkciófrissítés után nem fog menni az addig használt könyvelő-, tervező-, grafika-, és egyéb progarmjaik, amelyekkel pénzt keresnek! Ez abszolút megtörténhet - és nem lesznek boldogak, a problémák sokszorozódása esetén az MS-nek simán kinézhet jó pár class action stílusú per, még az USA-ban is.

    Okés, akkor lássuk, mi az amit most rendbe kell tenni a Microsoft háza táján: a cég azért most sem hazudtolja meg önmagát, működik a több évtizedes, régóta bejáratott mi-tudjuk-hogy-neked-mi-a-jó, úgyhogy-userke-befogod-a-pofád-és-kussolsz mentalitás. Úgyhogy ez ne így legyen, javaslom az EU számára, hogy kényszerítse ki az MS-től, hogy Európában csak olyan oprendszert verziót hozhat forgalomba, amelyen az advertising ID, a követési funkciók, a wifi jelszavak ismerősök közötti megosztása, és a többi tracking szemét alapértelmezetten tiltott, továbbá a cég garantálja, hogy a telemetria funkciók az user által kikapcsolhatók, és ezt bizonyítani is képes (Wireshark és társai)! Ezek mellett a Windows Defender lecserélhető bármilyen antivirus és antimalware alkalmazásra, és annak legkapcsolása után teljes mértékben eltávolítható a rendszerből, ha az user úgy akarja! Ugyanez legyen igaz a Cortana-ra is - a korábbi "buta" windows search funkció visszaálítható! Ez a minimum, amit európaiként én elvárok a cégtől, aztán ha teljesítették, lehet beszélgetni a funkcionális frissítésekről. Sikerült venni az adást, Microsoft?!