Empyrion - Galactic Survival
  • lammaer
    A szerver 99.9%-ban PVE, tehát a galaxis nagy része (ami állítólag több 10 ezer csillagrendszer) biztonságos, a PVP rendszerek külön ki vannak emelve, szóval oda csak szándékosan lehet menni.

A PVE tartalom rengeteg, az ember hetekig el lehet úgy hogy mindig újdonságokkal találkozik, ezen még dobott egyet a Reforged Eden mod is. Amúgy azelején javaslom egy singleplayer 1-2 órás session letolását, mert abban van a tutorial, ha az megvan akkor jöhetsz az RE szerverre.

Endgame mennyire kihívás - őszintén, nem tudom, nem tartok ott. Azért redditen meg a játék discordján találkozok olyan bejegyzésekkel hogy playerek panaszkodnak hogy nem tudják szólóban lenyomni ezt vagy azt a hajót vagy bázist, és hát hogy az milyenmá....
    Amúgy úgy látom itt nem a skill meg a reflexek döntenek, hanem a hajó amit az ember összefabrikál, meg a tapasztalat hogy is működik a játék. Az effektive harcban bár lehet közvetlen irányítású fegyverekkel sniperkedni, a főszerep a turreteké - dehát capital shipek háborújában ez normális (kb mint starwarsban, amikor egy mon calamri cirkálő meg egy ISD elkezdi osztani egymást)

A szerveren ahol játszok 3 hónapos szezonok vannak, tehát lehet az endgame nem akkora mint mondjuk egy komoly MMOban. Modjuk simán vannak olyan bázisok ami még több fős csapatnak is komooly kihívás lehet - azt a veteránok elkerülik, mert nem éri meg, annyi idő alatt máshol többet termel pl.

Egyedül boldogulás: lehet, sőt szerintem kell is, mert úgy érzi az ember a fejlődést, ahogy unlockolja a az új dolgokat. A szerveren mindenki ajánlkozik, hogy kinek segíthet, ha kérdezel valamit a chaten prompt válaszolnak, ha megkérdezed merre találsz ezt vagyazt, mindjárt adni akarnak. Volt olyan hogy a csávó kompletten hozzám akart vágni egy kezdő Capital Shipet amikor még egy szál szkafanderben bóklásztam a starter planeten a prérin.... napi szinten zavarok el mindenkit hogy ne adjon ezt vagy azt, ha válaszol a kérdésre az a legnagyobb segítség.

Pl bányászat: az elején a kis starter toolal az ember tökre megküzd az első darab alap ércekért, hogy csinálhasson jobb toolokat. Aztán amikor megvan az első speializált kézifúró akkor megy a vagizás, bár nagyon nehezen tudtam üzemanyagot gyártani bele. Aztán találtam egy roncsot amiből kikukáztam mint a cigányok néhány advanced komponenst azt éreztem én vagyok a császár.
    Aztán megépítettem az első kis fúróhajómat - hú hát megint isten vagyok :D
    Megépítettem az első kis bázisomat, vadásztam a mezőkön (a kajaszerzés mindig macera volt), a teli hűtőt nézve hátradöltem, király vagyok.
    Nem folytatom, folyamatosan jön azhogy dolgozol valamiért, és jön ez a "király vagyok érzés", nem csak egy számot grindelsz felfelé (szint, hp, stb), hanem a játék konkrétan adja a quality of life fejlődést ahogy unlockolódnak az új dolgok.
    Most kis kézi furdancsom és a mostani automata bányás szondáim közt volt vagy 5-6 ilyen ugrás, szóval volt cél miért dolghozni, és amikor elértem, akkor tényleg jött a reward, hogy megérte....

Más player: vannak, ez az egyik legnagyobb empyrion szerver, a srác nemhivatalosan de a fejlesztésben is benne van, szóval egy két dolgot mi próbálunk ki először.
    A chat aktív, tehá már csak ez megéri, hiszen újoncként az embernek rengeteg kérdése van. A galaxs hatalmas (mint mondtam, több 10K csillag) tehát ha elhagyod a starter rendszereket, ha nem akarsz nem találkozol senkivel, lehet akár egy egész bolygó a "tied", vagy egy egész csillaghalmaz.

DE: ha úgy adja a helyzet, és segítséget kérsz, megmondod hol vagy és jönnek az emberek. Engem tegnap kimentettek a fogságból (bezáródtam egy NPC állomáson a kórházba) egy bug miatt, jöttek a klántársak segíteni, nagy élmény volt ahogy bámultam ki az ablakon, és láttam közeledni a felmentősereget :D
    Vannak klánok, mindenki segítőkész, én pl öszeköltöztem egy másik pár hetes kezdővel egy bolygóra, jó az ha látsz magad körül mozgást, sőt tegnap együtt próbáltuk ki a földi tankokkal az ellenséges NPC faction bázisainak megostromlását. Mindketten egy nagyobbacska klán tagjai vagyunk, ahol jópár több szezont megélt player van, igy olyan mintha egy saját help csatim lenne aglobalon kívül.

Építési limit: ez nem olyan mint a space engineers, nem fossa össze magát a játék ha valami nagyobbat építesz. Eleve tele van a játék mindenféle gigantikus NPC állomással, épülettel, hajóval. Természetesen van valami limit, de mire azt eléred....
    meg lehet ám trükközni, pl a járművek tudnak egymásra/állomásra dokkolni, ami gyakorlatban csak annyi hogy ráragad ésegyütt mozog vele. Bár technikailag csak az egyik hajót vezetheted, ha a másikat dokkolás után bekapcsolva hagyod, a turretek ugyanúgy működnek, igy kvázi moduláris hajót építetsz.
    Én igy költöztem el pl a startre rendszerből, volt két kicsi capital hajóm (az egyik egy repülő ház kb), meg két kisebb járművem, ráragasztottam mindet a nagy házra, azt teleraktam hatóművel, és és vándorolam naprendszerről naprendszerre, ha volt vmi értekes átszálltam a kishajóba és leszálltam egy bolygón nézelőni.