• Ahoy
    #7
    Egyébként kísérlet gyanánt én a life support tube-ot először az életfogytosoknak vezetném be. Vagy minden börtönlakónak. Egy rendszer, ahová csak minimális tápanyag és víz kell. Aki mondjuk súlyosabb bűnt követ el, gyilkosság stb... azt így teljesen ki lehetne zárni a társadalomból. Élheti tovább az életét, csak ne mi közöttünk. A börtön nem megoldás, mert napi 2-4 ezer már itthon is egy rab eltartása, miközben a börtön egy bűnöző akadémia. Nem véletlenül esik szinte mindenki vissza utána... erőszak erőszakot szül.
    Ha virtuálisan elzárjuk őket, akkor nem is fognak többé gondot okozni. 10 év virtuális börtön, aztán választhat hol szeretne élni.

    Ehhez persze nagyban kell még kutatni és fejleszteni a perifériás idegi kapcsolatokat, életbentartó rendszerek biológiai igényeit. Pl egy agy-gerincvelő milyen módon tartható életben évtizedekig. Következő 20-30 év nagyon izgalmas lesz ilyen téren. Hallásban és bőrérzékelésben már vannak működő metódusok. Input-output szinten is művégtagokkal protézisekkel.
    Egyedül a látás az, ami egyszerűen olyan rettentő bonyolult, sokcsatornás kód, hogy nagyon nehéz lesz teljesen rekonstruálni.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.08.05. 00:36:15