• Ahoy
    #6
    Igen de előbb utóbb meg fog szűnni a gyári munka, nem lesznek postások, áruházi eladók, biztiőrök, sofőrök, még lehet a pilóták állása is megszűnik. Nem lesz szükség mezőgazdasági munkákra a spéci laborban termesztett élelmiszerek miatt. Építkezéseken is egyre kevesebben fognak dolgozni, mert már láttam házépítő robotot, vagy nyomtatott házat. És ezek még csak a kétkezi munkák. Szerintem a multiszektorban is jelentős munkaerő kiváltható irodákból például.

    Azok akik nem értenek semmihez, egyszerűen NEM lesz semmi lehetőségük dolgozni még ha akarnának sem. Tudom én, hogy az alapjövedelem rossz... de amikor majd 5000 munkanélküli molotovkoktéllal felfegyverkezett proli fog éhséglázadást kirobbantani, az lehet mérföldekkel rosszabb, mintha adsz nekik valami minimumot. így is lázonganak majd, de egy éhes hajléktalan gyermekeit védő tömeg, akinek nincs vesztenivalója 1000X veszélyesebb. Születésszabályozással egyetértek, csak a mai liberális demokráciában nehéz ezt végigvinni. Ráadásul a keresztény egyház is rettentően elítéli. Le kell foglalni őket. Képzési program vagy akármi. Beültetni őket egész napra virtuális valóság székbe.
    Vagy B tervnek: Lassan eljutunk oda, hogy körvonalazódik egy olyan lehetőség, melyben egy életbentartó rendszeren folytathatják tovább az életüket egy fotorealisztikus VR-ben. (Most sci-finek hangzik, de én ilyen agy-gép interfészekkel foglalkozom. Persze gyerekcipő de mire a robotok elveszik az emberi munkát addigra már lesznek működő perifériás interfészek, látóidegre is... ezt garantálom) Tehát a prolikat beültetjük egy life support tube-ba, és élhetik a pazar életüket ahol csak szeretnék.

    Egyébként meg szinte biztos vagyok benne, hogy a jövőben fegyveresen őrzött kerítéses gazdag biztonsági zónák lesznek, és a többi meg periféria és mélyszegénység. így fenntartható a szegénység és a jólét egyszerre.

    Lehet szar jövő vár ránk, igazi antiutópia. De azért remélem meg tudjuk valahogy oldani.
    Utoljára szerkesztette: Ahoy, 2015.08.05. 00:22:51