Ahoy#13
"hogy minél addiktívabb legyen a játék/fitnessapp stb."
Mondjuk nyilvánvalóan nem csak hátrányai vannak a dolognak. Pl a fitness appok. Én bevallom hősiesen 10 évig a valagamat nem mozdítottam meg, 2 hétnél tovább soha nem tudtam kondizni/futni/úszni stb. Meg is lett az eredménye, görbe hát, informatikus test, stb...
Viszont mióta tesóm megmutatta az Endomondót, teljesen ráfüggtem. vettem egy BT 4.0 pulzusmérőt ami segít hogy megfelelően fussak és ne pusztuljak el szívrohamban :) A futás és a bringa is sokkal élvezetesebb utólag elemezgetni a sebesség/szívritmus görbéket GPS trackhez stb. Szóval ha a fitness appok függését vesszük, ez bizony megmentheti az emberiséget egy kollektív civilizációs betegséghullámtól.
Ugyan úgy a VR sisakban is nagy lehetőségeket látok. Ha megoldják a behányás és fejfájás problémáját (finomszemcsés preempció és a többi Liquid VR cucc) akkor kiegészítve egy ilyennel mondjuk:
A játék egyben sport is, ami pedig az ember evolúciós lételeme. Nincs sport, nem termelődnek megfelelően a neurotranszmitterek, jön a szorongás, stressz, depresszió, elhízás, érbetegségek, rák stb. Az ember mozgásra van berendezkedve, nem egy irodába aztán a tv elé peshedve.