• kvp
    #5
    Eloszor is azert nyilatkozik ilyet, mert van egy VR-os cege es annak az erteke attol fugg, hogy mennyire becslik, mert eladhato termekuk az nem nagyon van. Tehat ertheto modon startup-os cegvezeto stilusban beszel.

    Masreszrol azt jol latja, hogy amit sikerul a mostani sisakokat osszenyomni egy Epson Moverio szintjere vagy az ala (igazabol sikerult is, ez mar kesztermek, csak a konkurense), akkor lehetoseg lesz VR es AR kornyezetben is kommunikalni. VR amikor nem latjuk a kornyezetunket, ez idalis virtualis desktop-os munkavegzeshez es AR amikor a kommunikacios partnerunk attetszo kepe elottunk jelenik meg, last Leila hercegno a star wars-bol. Erre azert valoszinuleg lesz piac, olyan 10-15 even belul.

    Egyebkent meg amikor kb. 5 eve eloszor lattam 3D-s fenykep es video keszitesere alkalmas eszkozt filmezesre hasznalo kisgyereket egy tokyoi ujevi ucai bulin szulo nyakaban ulve, mar akkor latszott, hogy a 3D-s szemelyes keprogzitesre van igeny. Ha lesz hozza rendes megjelenito is (pl. VR szemuveg, olcso autosztereoszkopikus kijelzok), akkor egy 3D-s, akar 360 fokos kameraval felvett csaladi rendezvenyrol keszult videot, amit a facebook-ra toltott fel a keszitoje eleg sokan fognak 3D-ben megnezni. A lenyeg, hogy a kozosseg erejet hasznaljak arra, hogy par korai felhasznalobol az ismeroseiken keresztul egyre nagyobb tomeg legyen, amig mar mindenki ilyet hasznal, mert valahogy meg akarja nezni a csaladi kepeket. Ez a kozossegi mentalitas futtatta fel a facebook-ot es a paypal-t is.

    Szoval Zuckerberg nem hulye es jo erzeke van ahhoz, hogy masok mit fognak kifejleszteni a jovoben es azt hogy lehetne a sajat uzleti celjara felhasznalni. Azt adja el, ami van es ugy ahogy tudja, tehat nem koveti hanem alakitja a tomeg szokasait.