• wraithLord
    #3
    Szerintem csak arról van szó, hogy ezt a legolcsóbb megoldani. Telepakolni mindenféle szenzorral az egész bolygó kb. összes szféráját drágább, mint állatokra szerelni szenzorokat, amelyek több millió éve élnek egy adott terület természetes szisztémájában, és tövéről-hegyére ismerik annak minden egyes apró megmozdulását (ami a túlélés szepontjából pl. nem volt egy utolsó szempont).
    Szerintem ugyanerre az ember is képes lenne, ha hasonló módon a természetes környezetben élne.

    A mai civilizált ember a legkevésbé sem figyel a természetes környezetre, de mondjuk nehéz is lenne, ha mesterséges környezetet alakít ki maga körül, és abban él, elszeparálva magát az eredeti környezettől.

    Ez kb. olyan, mint ha bezárod magad egy föld alatti lyukba, nem tudod, mikor van nappal és éjszaka, viszont ha a felszínen élő állatokra szenzorokat raksz, az aktivitásbeli változásaik alapján következtetni tudsz a napszakok váltakozására.
    (A különbség annyi, hogy elszaparálni magad egy föld alatti lyukba nem sok értelme van, és egyszerűbb kitenni egy fényérzékelőt a "lyukad" fölé, mint indirekt módon az állatokat tanulmányozni. Ebben az esetben az állatokat egyszerűbb tanulmányozni a fent említett kicsit összetettebb megoldás miatt.)