Irasidus#68
Igen, mint írtam már, kérlek fejtsd ki, miért jobb, hogy működik szerinted. Én utána néztem, leírtam a véleménye erről rendszerről. Várom a választ! Vagy ha itt nem akarod, akkor lehet privátban is, mert tényleg érdekel, viszont amit én olvastam róla, az nem tetszett.
"Azt pedig szerintem hanyagoljuk, hogy jelenleg mennyire kvalifikált emberek ülnek a felsőbb helyeken. Legtöbbjük hót hülye mindenhez."
No, a "legtöbbjük" nem a párt arca, nem közszereplő és valószínűleg a nevét sem hallatod soha. Ezek között vannak szakpolitikusok és közgazdászok, szaktanácsadók, mint ahogy a "felsőbb helyeken ülő" miniszterek mögött is. Valószínűleg nem tudod, de sok estben még törvényt sem a "kvalifikált" politikusok írják, vagy fogalmazzák meg, hanem szakemberek (de tovább megyek, sokszor alulról jön a törvényi tervezet, reformkezdemény, stb. amit egy politikus támogat, vagy a sajátjaként ad be). Az ország gazdasági és egyéb működését, nagyon is kvalifikált emberek dolgozzák ki, és nem az a pár arc akit látsz a tévében. Viszont egy politikusnak nagyon sok érdeket figyelembe kell vennie, ezért sokszor az eredetileg technokrata reformokon, törvényeken változtatnak. És itt kezdődik a politikus munkája, mivel technokrata módon emberek életéről, sorsáról nem lehet dönteni, nagyon sok érdeket (nem szitokszó!) figyelembevéve kell döntést hoznia. Ezért a politikusok, különböző ideológia mentén (pártok) szerveződnek, és hoznak döntéseket. Az megint más kérdés, hogy ebben milyen jók, vagy korruptak. Nálunk, egy két kivételtől eltekintve, sajnos középszerűen jók világviszonylatban, és persze vannak nagyon rossz vagy korrupt politikusaink, sajnos több is mint néhány fejlett demokráciában. Ez nem is kérdés, de mint mondtam ez társadalmi probléma nem politikai. Egy urambátyám világban, a politikus sem lesz makulátlan, de a kollektív megbélyegzés sem állja meg a helyét. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.03. 19:36:44