Irasidus#64
"Emberekre lehet szavazni és pártokra nem problémamegoldásokra."
Ez név szerint melyik politikai rendszer, és hogyan működik? Egyébként egy párt valamilyen ideológiát követ, ami nyilván feltételez egyfajta problémamegoldási sémát. Amúgy csak kíváncsiságból szerinted ezt hányan értenék meg? Már csak a nemzetgazdaság összetettségét, és ennek a kormányzását, a külpolitikáról, nemzetvédelemről ésatöbbiről nem beszélve? Vagy egyáltalán szerinted ki érdekelne? Tömegeket biztos nem
"A választásoknál mindegyik mindent megígér aztán semmi nincs belőle."
Ez erős kijelentés, és természetesen nem is igaz. Valószínűleg sem a világpolitikát, se a belpolitikát nem követed, ha ilyen kijelentéseket teszel. Ami azért érdekes, mert te az előbb még megoldásokat akartál tudni, de még a faék egyszerű ígéretek sorsát sem követed, nemhogy a pártok által készített "megoldásokat" ami elérhető.
"Ezt persze lehet választásnak hívni, ha akarod. Szíved joga. Én ezt cirkusznak hívom. Ott is elámul az ember az előadástól, aztán valahogy bármelyik társulat játszik a csóringer zsebe mindig üresebb lesz a végén."
Miért, minek hívnád azt, amikor szavazunk? Cirkusz?! Aha, ez játék a szavakkal, ráadásul érelemekre hatás, hiszen mennyire negatívabban hangzik, hogy cirkusz, nem igaz? Nem jó így beszélgetni... Ja, és az utolsó modatra külön is reagálnék, csodák nincsenek, de ha te jobban tudod, akkor szívesen olvasom a te megoldásodat, hogyan ne legyen "csóringer" az ember? Persze, mindketten tudjuk, hogy sárdobálás könnyebb, mint megoldani a egy problémát.
"Linkeltem"
Egy demokráciákról szóló videót? Most nem értem. Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2015.08.03. 15:46:58