Skylake#7
Úgy tűnik nem igazán sikerült fogni mondanivalóm lényegét. Én az IT csapatban dolgozom. Azt a feladatot kaptam, hogy teszteljem le azon a hardveren, amely legnagyobb számban használatos a cégnél, mégpedig azonnal. Ezt megtettem, és ennek tapasztalatát írtam le. Megvan?
Másrészt, mivel már régi gyerek vagyok, nem igazán bízok olyan szívjóságosdiban, hogy az oprendszer "majd kompatibilis lesz a géppel". Ezt nonszensznek tartom, hiszen húzni kell egy határt, azaz Redmondban nem fognak drivereket írni olyan hardverkomponensre, amelyek utoljára teszem azt XP alatt volt támogatottak. Ahhoz drágák ugyanis a fejlesztői díjak, aki a szakmában dolgozik, ezt tudja, bármilyen PR dumát sütögetnek el számára, aminek az a lényege, hogy "mindent támogatni fogunk majd egyszer". De az én esetemben nem erről volt szó. Még egyszer mondom: olyan hardverelemen csúszott el, amelyre gyakorlatilag minden ma létező operációs rendszerben, a Debian-tól kezdve a legutolsó sufnilinux disztróig van illesztőprogram, így ennek működésképtelensége ootb így teljesen szánalmas, és abszolúte nevetséges az MS részéről, tekintve az általuk keltett hype-ot e naaagyon forradalmi (semmi extra, ilyennek kellett volna lenni a 8-nak alapból) oprendszerük körül. Ezt is leírtam, de azért külön neked szájbarágom még egyszer. Azt is leírom újra, hogy ezt a fajta kibocsátási hisztit a 2000-es óta végigéltem, minden egyes MS release kiadásakor, úgyhogy nem különösebben lep meg az MS mostani működése sem. Nem véletlenül van linuxéknál és bsd-knél testing disztró, sőt még jobb a hármas felosztás, still in development-re, testingre, és stable-re, persze ez egy ilyen zárt cuccnál nem menne de próbálkoznak: a nagyobb bugokat így lehet elkerülni véleményem szerint.