• Cyberdog
    #72
    Te is elmondtad a véleménye, Ő is elmondta véleményét. Engem nem érdekel a magyarországi liberalizmus, még gyerekcipőben jár, s néha vicc kategóriába illik. Vannak ismerőseim és barátaim mindkét oldalról. Csak annyi van, hogy nem beszélünk politikáról. De ha beszélünk is akkor észérvekkel. Eddig tőled, nemigazán olvastam olyat.

    Te komolyan preferálod, több millió ember megölését, lemészárlását, gyermekeket, nőket, időseket?

    Voltál már háborús területen, dolgoztál már ott? Én igen. Szerinted azok az emberek nem akartak békében élni? Nem akarták gyermekeiket látni felnőni, beteljesítve azon vágyukat, hogy gyermekük felnőve, beteljesítse álmait? S nem azon a földön térjenek örök nyugalomra, ahol születtek?

    Szerinted, hány olyan ember halhatott meg ezekben a konfliktusokban, akik felnőve nagy dolgokra lettek volna hívatottak? Esetleg feltalálók, kutatók, akik megtalálják az emberiség legnagyobb problémáira a megoldást (betegségek, energiaválság, globális felmelegedés etc... etc... ), vagy művészek, akik hozzájárulhattak volna az emberiség kultúrájához, írásaikkal, festészetükkel, zenéjükkel, esetleg filozófusok.

    Te örülnél neki, ha azért végeznének ki, mert szemüveges vagy? Mert ilyen is megtörtént a Vörös Khmer uralma alatt (nézz utána), több száz vagy ezer szemüveges embert mészároltak le, mert szemüveges volt, mondván, hogy biztos értelmiségiek.

    A diktatúrák első áldozatai amúgy meg mindig az értelmiségi, tanult embereket tizedeli meg, mert ők gondolkodnak és kínos kérdéseket tesznek fel, amit egy tanulatlan nem tesz fel, mert Őt az orránál fogva lehet vezetni. Én sem örülök az illegális bevándorlóknak, erre mindenképpen meg kell találni a megoldást. De nem úgy, ahogy nácik, vagy a kommunisták tették régen. Akkor Te sem vagy jobb, mint az ISIS vagy egyéb más fundamentalista csoport.