• halgatyó
    #55
    Egy apróságra nem árt felfigyelni: MA az emberiség energiafogyasztása(=termelése) folyamatosan (teljesítmény adat) 13 TW (terawatt).
    Ha most kitalálnának egy szuper fúziós vagy fissziós reaktort, akkor el lehetne kezdeni építgetni, hogy mondjuk 2050-re az energiatermelés ezen alapuljon. Ehhez 13 000 azaz 13ezer db 1 gigawattos erőművi blokkot kellene építeni.
    Mostantól 2050-ig 35 év van hátra, ami 12800 nap.
    Vagyis naponta kellene valahol a világon építeni 1 db 1 GW-os erőművet, de csak akkor, ha 2050-ben még mindif 13 TW az energiaszükséglet.
    Csakhogy nem annyi lesz. Két lehetőség van:
    -- a jelenlegi (pontosabban az 1-2 évvel ezelőttig működő) tendenciák érvényesek, azaz nem lesz háború és a félmajmok millióit sikerül kisöpörni Európából. Ez esetben az energiaszükséglet kb. a duplája lesz a mainak.
    -- Háború is lesz, Európát pedig elárasztják a félmajmok. A társadalom és gazdaság szétrohad, Dél-Afrikanizálódik vagy ha úgy tetszik Zimbabwizálódik. A korszerű ipart és gazdaságot működtetni tudó fehéreket kiirtják, a félmajmok meg Allahhoz imádkoznak termelés helyett. Például nem lesz gyógyszer, mert gyógyszerkutatók és -gyártók sem lesznek. (és áramlástani mérnökökre se lesz szükség) Nem lesz űrmeghódiccsa, esetleg Kínában és Ázsia védekezni képes részeiben. Nem lesz fúziós reaktor se, maximum Kínában.