Katalizátor#8
Egyetértek veled (ami lássuk be, ritka :D ), habár a "sznobságból" kiindulva megosztott vagyok. Igaz, ami igaz, hogy rengeteg a sznob zenehallgató. Igazából fingjuk sincs mi a különbség egy minőségi felvétel és az mp3 között, csupán azért csápolnak örömükben, mert hallanak valami különbséget és elhitetik magukkal, hogy pontosan tudják mit. Ezzel szemben, aki zenész vagy audiotechnikus, az igenis pontosan érzékeli a különbségeket. Valahol nekünk, egyszerű fülüeknek meg kell érteni, hogy akinek ez a szakterülete, vagy hobbija, az igenis szörnyű minőségrombolásnak hallja az mp3 egy átlagos verzióját, amit te meg én minden kellemetlenség nélkül felteszünk a lejátszónkra. Ezek az emberek nap mint nap a zene birodalmában élnek és igenis látható (apropó hallható) különbségeket fedeznek fel.
Az egyszerű emberek körében pl sokkal elterjedtebb a film médiája. Mivel a mi érzékszerveink főleg ennek van alá véve, az már egyértelmű különbség a részünkre is, hogy pl mi nem HD. Az, hogy meg mi volt a VHS, arra már ki sem kell térni sztem. :)