Jaj ne, már megint ez a nick? Ez u.a. akit tavaly banoltak vagy más van mögötte?
"128 kbit? Ember 10 éve sem kódolt le senki mp3-at ilyen alacsony bitrátával."
Az jó, mert nem 10 évet, írtam, hanem az MP3 kor hajnalát az meg 20 év és 128 kbit volt jó pár évig az általános. A kezünket összetettük a 192 kbit-ért, majd jött a variable bitrate, meg a vesztességmentes formátumok. Kérj meg inkább valakit, aki tud értelmezni, hogy olvassa el és értelmezze is neked a fenti cikket és hozzászólásokat, amihez kommentárt fűzöl.
"Pár éve a nagyon alacsony bitrátás számaimet lecseréltem újabbra.)"
Pár éve? Azt hittem 10 éve se volt "nagyon alacsony" bitráta ;-)
"Nekem 55k-ka kerülő nem gagyi hangfalam van"
Már, hogy a fali tartód került annyiba? Mert az korrekt ár érte. Bose, JBL, Bowers & Wilkins, Dynaudio, Klipsch... valahol itt beszélünk nem gagyi kategóriáról hangfalak terén, de ezekre az átlag soha nem áldoz, nem is akar áldozni. Ellenben vannak audiofil emberek akik meg igen, aztán amikor bemegy egy "55k-s hangfalam van" tag egy szobába, ahol az 1 millás Dynaudio-ból meghallja az mp3 mentes, kedvenc dalát, akkor ott valami végképp megváltozik, ha csak nem süket az illető...
"és ugyanazt a számot 256kbt és 320/variable minőségben hallgatva nem hallom a difit."
Evidens. A meleg tehénszarba lépés szinte pontosan olyan, mint a meleg elefántszarba lépés.
"Akkor szerintem még minőségibb 10-20-k fülhallgatóban mit hallasz? Hm..?"
10-20k fülhallgató az jó lehet. Teknika vagy Tesco saját márkás. Teljesen komolytalan röfögések jönnek továbbra is a nickhez tartozó személytől. Gondolom apa szünidőre visszaadta a PC áramkábelét mi? Hiba volt :-(
"Az mp3 azért terjedt el, mert praktukus az emberek 99%-nak."
Az emberek 99%-a úgy tűnik az adatait is mosolyogva kiadja ingyenes szolgáltatásokat ígérőnek, ettől ez még nem jó az embereknek, csak még nincsenek tudatában. Könnyű mellőzni valamit, amit soha nem hallottál...
"A maradék 1%-nak meg ott FLAC. Akkor meg mi fasz bajod van. Megkapad azt, amire vágysz."
Az, hogy én mire vágyok az mellékes. Nem erről írtam. Senki nem tol semmit sehová. Az MP3 a zeneiparnak pedig elég komoly károkat okozott. Egy ideje már kezd normalizálódni a helyzet, de nagyon sokáig csak a tetemes kár volt és a minőség mellőzése... Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.07.10. 20:21:03