• Skylake
    #1
    Na, szerintem ez csak a második helyezett a heti termésből.

    A Citromsárga UTP Kábelvég vándordíj e heti első helyezettje a Hacked Team, a nagyarcú, koktélkedvelő, kőostoba és öntelt kormányzati hackersz*rok gyártója számomra. Tégy egy látogatást náluk, ismerkedj meg baromarcú személyzetük két fő reprezentánásval, Signor Pozzi-val, és Signor Romeo-val!

    https://ht.transparencytoolkit.org/

    Magyarisztán is vett tőlük szoftvert, úgyhogy ha eddig nem tettes volna, jó lesz ha megismerkedsz többek között a md5/sha1 párossal, illetve az itt található dolgokkal is a miheztartás véget:

    http://hup.hu/node/141440

    Megdőltek, mint Rottenbiller, nagyon helyesen, most már lassan ideje lenne felb*szni valami igazi titkosszolgálat szerverét hasonló módon, már csak hogy mi userek okosodhassunk - educational purpose only!

    Ehhez képest, ez a kis adatlopika bakfitty, úgyhogy csak második helyen van a heti listámon.

    Mindezek alapján rossz hírem van az IoT nagy evangelistái számára: minél több és minél bonyolultabb (minél több kódsorból álló), minél több mindennel összekapcsolt informatikai rendszert hozunk létre, annál nagyobb esélye lesz a jövőben egyre több személy vagyonát, online identitását, személyiségét, nyugalmát, magánéletét, jóhírét és esetlegesen egészségét kockáztató, illetve azokban lényeges kárt okozó támadások létrehozására, és nagy hatású végrehajtására.