• asgh
    #9
    A wintel felett egyszerűen eljárt az idő. Az informatikába ma már nem a valamennyire hozzáértők tolják a nagy pénzt, hanem a telefonnyomogató informatikai analfabéta átlagemberek (főleg tinik). Számukra a windows túlbonyolított, mert nem egy tapira indulnak a programok, drivert kell telepíteni, stb.
    A minap olcsó gépet akartam venni a 65 éves anyukámnak levelezéshez és skype-hoz és rá kellett jönnöm, hogy bár az igényeinek hardver szinten egy 10 éves laptop is tökéletesen megfelelne, bármilyen windows-os megoldás teljesen esélytelen.
    Egyszerűen reménytelennek tartom, hogy ennyi idősen megtanulja a windows használatát annak minden nyűgével együtt és semmi kedvem naponta karbantartani a gépét, mert benyelt egy vírust, vagy levágta a wifit. Pláne ha vannak megoldások, amik gombnyomásra indulnak. Ami versenyben maradt: valamilyen minőségi droidos tablet, használt ipad2 vagy 3, olcsó chromebook.
    A windows ráadásul tartalomgyártás oldalon sem áll valami jól, profi környezetben terjednek a linuxos megoldások és egyre nagyobb szeletet harap ki magának a piacból az apple.
    Az MS gyakorlatilag csak a nagyvállalati környezetben tartja magát, de kérdés mi lesz, ha a droidon és ios-en felnőtt tinik alkotják majd a nagyvállalati ügyfélkört.
    Ezért a nagy kapkodás az MS-nél, csak az "egy seggel üljük meg az összes lovat" koncepciójukkal azt kockáztatják, hogy a más piacok miatt hozott kompromisszumok miatt elvesztik a lojális, hagyományos PC-s felhasználóikat is.
    Utoljára szerkesztette: asgh, 2015.07.09. 16:39:50