• Skylake
    #1
    Okés, szóval fordítom, ahogy én értelmezem: meglett a valahai Nokia, de azt sajnos nem sikerült Elop úr regnálása alatt eléggé jövedelmezővé tenni, így a cég alá beforgatás után koloncként van az MS nyakában - így innen akit lehet, ki kell rugdosni. Azonban sajnos egyenlőre legfelsőbb vezetői szinten csupán egyfajta ráébredés, felébredés látszik a csipkerózsika álomból: az teljes informatikai szkénát teknitve az MS pozícióját eddig bebetonozó Wintel pozíció, amely a DOS-IBM kapcsolatból a 80-as években nőtt ki, noha még gyártja a zsetont, már csak tehetetlenségi erejénél fogva is, a jövőben egyre nagyobb mértékben meg fog gyengülni - új architektúrák és új működési modellek nőttek ki háborítatlanul e lomha redmondi IT-dinoszaurusz árnyékában - amelyeket a felhasználók nem azért választanak, mert csak az az egy van és ezért csak azt ismerik, hanem mert egyáltalán van választási lehetőség, és így lehet szimpátia és antipátia - ellentétben egy monopolhelyzettel, ami korábban volt.

    A redmondi mobilos álmokat (annak ellenére hogy a környezetemben egyre több WP-t futtató készüléket látok, és én magam is azt használok) leginkább egyféle módon lehet teljesíteni: nagyon rá kell gyúrni arra, hogy egy platformon futhasson minden, legyen lehetősége az usernek a telefonját dokkolóra téve asztali számítógépként használni azt - seamlessly. Ha ezt sikerül összehozni, ez egy igazi hererúgás elhelyezése lenne a nagyarcú mountainview-i bandának. Más téren ugyanis az MS velük szemben nem fog tudni jelenlegi helyzetben versenyezni -ahhoz a zöld szemeteskuka már túl erős, túlzottan beágyazott a piacon. Hogy onnan ügyfeleket hozhassanak el, ahhoz egy ilyen truvájra lesz szükség - csak szerintem az MS-ben nincs akkora innovációs potenciál, hogy ezt könnyen és tökéletesen megléphesse. Már a Windows 8-nak alapból ezt kellett volna tudnia, 2012-ben. Azóta a viszonyok a cég számára a piacon nem lettek jobban. Másként megfogalmazva: most üt vissza a két évtizedes monopolhelyzetből adódó innovációs eltespedtség, külső szereplők felé irányuló arrogancia és önteltségen és önmaguk tökéletességén alapuló szervezeti kultúra.

    (Megj: nem vagyok sem pingvinpólós openszósz-harcos, sem Redmond zsoldjában álló megmondóember, sem pedig valami evangelistája a mountain view-i társaságnak.)