• Skylake
    #1
    Nagyon jó! - reccsen meg alattam az eredeti olasz csikóbőrből varrott forgószék irodámban, ezen a szép balzsamos tavaszi napon, itt, a Mountain View-ben található kampuszunkban.

    Ügyesek azért ezek a vágottszeműek! –gondolom magamban, miközben az ablakból cégünk dicsőséges termékeit bemutató szobrokat bámulom: bár a nagy zöldet egyre inkább egy túlméretezett szemeteskukának látom, de ezt úgy sem mondom senkinek, hiszen jól megfizetnek. Nade vissza a melóhoz. A vágottszeműek találmányához nyilván kell kamera. Na most, úgy lehet növelni a sok baromarcú felhasználói élményét, hogy miközben pózol a nyakában a fuksszal, helyből gyártja is róla a szelfit. Mondjuk az a baj, hogy nem nekünk, de azért nekünk is le fog esni valami. Mégpedig hogyan is?

    Elsőként szólnom kell Greg-nek, hogy vonszolja fel ide a seggét: ezt meg kell beszélnünk. Csinálni fognak a Samsung részére egy API-t, amit adaptálni fognak, már csak a lóvé miatt is, amit szakítani fogunk belőle – főleg mi, nem a koreai csicskák, akik megkapják. Az API lényege az lesz, hogy arckép (plusz ruházat? testmagasság? bőrszín, szemszín? környezet, amit lát a kamera?) alapján azonosítja az user-t, majd pedig ennek alapján (meg a kütyüi alapján, az azon használt szolgáltatásai alapján, nyilván) lehetővé válik becses személyének rendszerünkben történő azonosítása ilyen módon is! Ha ez megvan – és ha a Samsung jól nyomja el tükreit, ebben asszem segíthetünk, majd megtárgyaljuk velük, mennyiért és hogyan promotáljuk a cuccot, nem túl drágán, mert nekünk is kell amit kiagyaltak – akkor egyre több helyen lesz belőlük, így az userek követése is egyre jobb lesz, amikor elhúznak bevásárolni, bárhol is legyenek, ahol van az eszközeinkből. Fel kell hívnom ehhez, Johnny-t, is a Map-osok közül – villan be. Az egész természetsen ráépül a baromarcúak lokáció alapú követésére, szóval egy interfészt nekik is le kell feljeszteniük! Aztán itt van az én staffom, amint beszéltem Greg-el és Johnny-val (tolunk közben majd egy jó blázt, most hozták Amszterdanból, elsőrangú), lemegyek, és nyomok egy meetinget az én user database csapatomnak – megtudják rövidesen mi a stájsz, hogyan és mit kell belefaragni a rendszerbe. Szerintem fél év múlva indulhat is a dolog, a nagyvadak rábólintanak – miért is ne tennék, hiszen ez egy hatalmas üzleti lehetőség! Hú b*zmag, már látom is, hogy megveszem azt a barokk udvarházat Portofino mellett, szerintem akár le is előlegezhetem!