• Skylake
    #5
    "A google open source strategiaja alapjan a forraskod publikus lesz" - kivéve az olyan csodálatos binary blob-okat, mint például a Play applikáció, amely nem véletlenül zárt, hiszen vélhetően technológiai sarokköve az user tracking-nak.

    "Ha egy csak szenzorokat tartalmazo fitnessz karkoto reklamokat vagy barmilyen informaciot meg tudna jeleniteni az erdekes lenne. Ez kb. egy biologiai parametereket mero eger vagy billentyuzet esete, egyiken sincsennek villogo reklamok." - természetesen nem a karkötő jelenít meg reklámokat, hol mondtam én ilyet. Hanem a szenzorok alapján majd célzottan kapja az user a kijelzővel rendelkező okoseszközeire, meg PC-ire.

    "A google jelenlegi uzleti strategiaja arra jatszik, hogy a lakossag tamogatasat elvezze, akar az allammal szemben is. Ezert altalaban csak olyan dolgokat tamogatnak amit a lakossag is." - és ez működik is, mivel a lakosság, azaz az userek jelentős része tökéletes digitális analfabéta, ezért könnyen megteheti, hogy eljátssza a nagy filantróp vállalatot, közben meg szed össze mindent, amihez csak hozzáfér - az userek többségének informatikai butaságát, mint üzleti erőforrást felhasználva. Ez az üzleti modelljük jelentős de nyilván nem propagálható hajtóereje - remélhetőleg szép lassan egyre többen jönnek rá a hogy ő csupán a termék. Persze én se tennék, máshogy a sok birkával - én is pontosan ugyanígy csinálnám meg nekik azt a digitális homokozót amelyet mára létrehozott, aztán hajrá, ahogy a felhasználók ott tevékenykednek, az alapján kapják amit kell nekik. Így jogos, hogy még sokáig "a google a fentiek miatt mindig a win-win uzleti eseteket keresi, tehat mind a vasarlok (lakossag), mind ok nyerjenek az uzleten. Szinte ez az egyetlen hosszutavu strategia amivel stabilan biztosithato egy ceg jovoje."

    Én pedig azt mondom, hogy torkig vagyok a Google-val.