A telefonos appok legjobbjai BT HR sensorral nagyon is pontos eredményeket közölnek veled, a GPS segítségével pedig a sebességed is monitorozzák. Ezáltal pedig személyre szabott saját zónák kialakíthatók, melyek pl. egy futás esetében rettentő hasznosak.
Az általam használt app tud sebesség ill. HR (pulzus) alapú zónákkal is dolgozni, ezekből személyre szabott edzéstervet készíteni. Ráadásul az egész elején felmérőt futtat veled, mely során tökéletes feltérképezi a zónáid, majd ennek alapján ad később futás közben instrukciókat. (Kék = lassú kocogás, zöld = kocogás, sárga = futás, piros = sprint.)
Tartalmaz tovább sérülés megelőző, erősítő, sebesség növelő, stb. edzésterveket is! Ezek tornák, személyre szabva, gyakran súlyokkal, bemutató ábrákkal, instrukciókkal. Csak szuperlatívuszokban tudok az egészről beszélni, mert annyira szenzációsan és jól működik... ingyen!
2.5 éve kezdtem el egy ilyet használni. Akkor egy meredekebb emelkedőn felsétálva magas pulzus és szájon át légzés jelentkezett. 2.5 év alatt eljutottam oda, hogy a félmaratont már 2x teljesítettem (korábban 2 perc futás is megerőltető volt), 2 naponta járok futni, a havi km adagom 100km felett van, az évi pedig ebből következően 1000km felett (vagyis évente 1 futócipőt elszaggatok a lábamon). Manapság pedig a maratonra alapozok.
A háziorvosnál nem emlékszem mikor jártam utoljára, de azt tudom, hogy előtte télen 2x is megfordultam nála, főleg légúti megbetegedésekkel. Mínusz 6 és plusz 35 fok között mindig megyek, esőben, szélben és hóban is.
Természetesen nem az app (Adidas miCoach) változtatta meg az életem, hanem az app rengeteget segít abban, hogy jobb legyen az egészségem és igen, rettentő jó dolog monitorozni a teljesítményed javulását... szinte hihetetlen, hogy honnan-hová el lehet jutni és ezt bizony jó érzés visszanézni.
Ettől függetlenül én azt mondom, hogy ne fusson senki, ha telik rá és megteheti 2 naponta járjon el úszni. Annál egészségesebb sportot soha nem fog találni. Sajnos én nem tehetem meg, ezért marad a futás. Utoljára szerkesztette: Tinman, 2015.07.01. 17:03:03